• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Maak snelle aanpassingen gemakkelijk door stapelblokken en kantplanken

Maak snelle aanpassingen gemakkelijk door stapelblokken en kantplanken

  • Klusjes
  • juli 28, 2020
  • Comments Off
tuinschuurtje bouwen

Kleine kinderen worden snel groot en die twee dochters van je zijn van kleine baby’s razendsnel veranderd in schattige peuters om zich vervolgens te ontwikkelen tot twee prachtige meiden. Ze zijn het kostbaarste dat je hebt in deze wereld en maken jouw gezin compleet. Daarom wil je hen een plezier doen en een eigen ruimte voor ze creëren in de tuin, waar ze zich samen kunnen vermaken eindeloos zullen spelen. 

Na uitvoerig overleg met je vrouw heb je besloten om een klein huisje voor ze te bouwen, een eigen plek voor ze makend waar ze zich thuis kunnen voelen en op kunnen gaan in hun eigen wereld. Achter in de tuin heb je de perfecte plek daarvoor. Natuurlijk wil je iets degelijks neerzetten wat duurzaam is en waar ze nog jaren plezier van kunnen hebben. Het wordt geen houten schuurtje waar vocht en ongedierte hun weg makkelijk kunnen vinden. Nee, je wilt een degelijke constructie bouwen, compleet met water en licht en gemaakt van steen en beton en met een heus oranje pannendak. 

Strak in beeld, duurzaam in gebruik en tijdbesparend

Om ervoor te zorgen dat je toch de nodige tijd kunt besparen en geen maanden bezig bent, heb je daarom besloten om gebruik te maken van kantplanken. Door de plaatsing van betonnen kantplanken kun je namelijk meerdere lagen metselwerk vervangen. Ze worden vanaf de maaihoogte geplaatst en je kunt door het gebruik van kantplanken met sponningen probleemloos meerdere lagen op elkaar monteren. Als bijkomend voordeel zien kantplanken er strak uit, blijft de kwaliteit gewaarborgd en voorkomen ze dat vocht je nieuwe huis binnen trekt. 

En omdat je stiekem toch de nodige tijd bespaart door het gebruik van die kantplanken, heb je besloten om de omliggende tuin van het huisje ook van een radicale make over te voorzien. Nu is het nog een plek waar je zelden komt of gebruik van maakt. Het gras groeit er tot kniehoogte en de eens goed verzorgde bramenstruik is veranderd in een stekelige wildernis. Met het nodige onderhoud en vernieuwende aanpassingen valt er echter toch een leuke plek van te maken. 

Hoogteverschillen bereik je makkelijk door stapelblokken te gebruiken

Je wilt rond het huisje een speelsere sfeer te creëren waar je dochters straks inspiratie op kunnen doen voor hun spelletjes. Door middel van aangelegde hoogteverschillen wil je de achterzijde van je tuin een compleet nieuwe look geven. Zo denk je bijvoorbeeld aan planten die de hoogte ingaan door plantenbakken op uiteenlopende hoogtes te plaatsen of een speelvijver die meerdere niveaus heeft. 

De hoogteverschillen zijn gemakkelijk te bereiken door het gebruik van stapelblokken of stapelelementen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van betonbielzen wanneer je een hoogteverschil over een groter oppervlak snel wilt realiseren. Om iets meer karakter aan te brengen kun daarnaast ook stapelblokken gebruiken. Die zijn over het algemeen beschikbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van limestone, antraciet, beton of graniet. Hierdoor is het ook mogelijk om stapelblokken in verschillende kleuren te bestellen. 

Met veel enthousiasme kijk je ernaar uit om dit project voor je meiden zo snel mogelijk te beginnen. Je bent er zeker van dat ze helemaal in de wolken zullen zijn wanneer je de plannen met ze gaat delen. En dankzij het gebruik van degelijke en betrouwbare materialen ben je ervan verzekerd dat ze nog vele jaren zoet zullen zijn!

Previous «
Next »