• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Waarom is de het kopen van kunstgras tegenwoordig zo populair?

Waarom is de het kopen van kunstgras tegenwoordig zo populair?

  • Klusjes
  • juli 15, 2020
  • Comments Off
kunstgras kopen

Vandaag de dag is het gebruik van kunstgras in de tuin, op het terras, maar ook op balkons, sportvelden en in sporthallen ongekend populair. Een toenemend aantal huiseigenaren gaat overstag en kiest ook voor het zelf leggen of laten leggen van een strakke kunstgrasmat. Hoe kan het eigenlijk dat kunstgras in een korte periode zo’n grote opmars heeft gemaakt? Simpel: dat heeft te maken met de lange reeks voordelen die het gebruik van namaakgras, zoals kunstgras ook wel wordt genoemd, te bieden heeft. Kijk maar eens welke pluspunten hieronder we voor je hebben verzameld. Er zijn in elk geval redenen in overvloed om, als particulier, bedrijf of sportclub, ook het gebruik van kunstgras in overweging te nemen. 

Een groenblijvende grasmat

Vooral de visuele voordelen van kunstgrasmatten spreken veel mensen aan. Want wat is er fijner dan een grasmat in de tuin die het hele jaar door groen is en niet verkleurt? Een gazon dat geen bruine of kale plekken krijgt, maar prachtige volle grassprieten heeft die ook in het najaar en in de wintermaanden mooi blijven? Het antwoord is: niet veel natuurlijk!

Kunstgras vergt nauwelijks onderhoud en zorgt voor veel extra vrije tijd

Een van de veelgeprezen karakteristieken van kunstgras is het summiere onderhoud dat ze nodig hebben. Een gazon met natuurlijk gras onderhouden, vraagt de nodige energie en een behoorlijke tijdsinvestering. Het gras moet regelmatig gemaaid worden en het onkruid dient weggehaald te worden. Verder is het nodig om zo nu en dan te sproeien, de kantjes van het gazon bij te knippen en te verticuteren. Dit zijn allemaal werkzaamheden waar flink wat tijd in gaat zitten. Kies je voor namaakgras, dan hoef je dit allemaal niet meer te doen en houd je veel extra tijd over. 

Het zelf leggen van kunstgras is goed te doen

Wat kunstgras verder zo fijn maakt, is dat je kunstgrasmatten behoorlijk gemakkelijk zelf kunt leggen. En je hoeft daarvoor echt geen doorgewinterde tuinier te zijn, maar kunt dit met een goede voorbereiding zelf oppakken. Online zijn voldoende instructies, zowel geschreven handleidingen als instructievideo’s, te vinden die je helpen om zelf aan de slag te gaan!

Geen onnodig gesjouw meer

Voorwerpen kun je, ook als ze zwaar en log zijn, met een gerust het hele seizoen op de kunstgrasmat laten staan. Matten van namaakgras zijn namelijk erg solide en sterk, en ze kunnen een hoop gewicht aan. De tuinstoelen, tuintafel en kussenbak, maar ook andere tuinmeubilair en speeltoestellen van je kinderen laat je dus het hele seizoen (als je dat wilt natuurlijk) lekker buiten staan. Want kunstgras kan dit gemakkelijk hebben en blijft supermooi ogen. 

Minder allergieën, vieze kleding & een langere levensduur 

Gewoon gras kan leiden tot vervelende allergische reacties. Om nog maar te zwijgen van kinderkleding met groene vlekken erin, na weer eens een glijpartij op het gras. Koop je kunstgras, dan ben je van dit soort ellende af. Fijn is ten slotte de indrukkend lange levensduur van modern kunstgras: een houdbaarheidsperiode van 20-25 jaar is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering!

Previous «
Next »