• Homepage
  • >
  • Keuken
  • >
  • Leuke ideeën voor als je een U-vormige keuken wil maken

Leuke ideeën voor als je een U-vormige keuken wil maken

  • rogier
  • maart 16, 2022
  • Comments Off
U-vormige keuken wil maken

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken zul je merken dat sommige indelingen beter werken dan andere. U-vormige keukens zijn een van de meest populaire: het is misschien wel het meest praktische ontwerp en werkt in de meeste maten en vormen van ruimtes.

Veel opslagruimte in een u-vormige keuken

Een u-vormige keuken biedt ook veel opslagruimte in vergelijking met kombuis- of L-vormige keukens. Altijd een pluspunt, omdat je vaak veel moet opbergen in een keuken. Laat je bij het ontwerpen van de u-vormige keuken leiden door de grootte van de ruimte en de lichtniveaus bij het bepalen van het uiterlijk, de stijl en de kleur van de keuken. In een kleinere ruimte met een centraal raam kan het verstandig zijn om vast te houden aan een grotendeels wit of licht kleurenschema.

U-vormige keuken ideeën

Ontdek een manier om je nieuwe keuken in te delen of te stylen met deze U-vormige keuken ideeën. Niemand heeft ooit gezegd dat de ‘U’ zichtbaar moet zijn in een U-vormige keuken. Blokkeer een van de twee zijarmen door een bestaande muur te gebruiken of er een in te bouwen. Dit geeft je de ruimte om de dagelijkse rommel weg te werken als je gasten over de vloer hebt, of je kunt er gewoon van wegkijken als je thuis aan de keukentafel probeert te werken. 

Leuke ideeën voor als je een U-vormige keuken wil maken

Verlengen van de ‘U’ met een tafel

Er zijn twee manieren om een ​​eettafel in een U-vormige keuken te verwerken. De eerste is om er een te bouwen op het uiteinde van een arm. Een andere optie is om die arm volledig te vervangen door een tafel. De eerste is het meest praktisch, want je verliest geen werkblad ruimte en hebt zelfs een overloop gedeelte voor drukke maaltijden. Het zal het ook een beetje gemakkelijker maken om kinderen te vermaken of te bewaken als zij hun huiswerk maken, omdat alles direct bij de hand is.

Een zithoek toevoegen aan je u-vormige keuken

Als je van een U-vormige keuken houdt, maar toch een volledig vrijstaand eiland wilt, kun je een ​​zithoek, toevoegen. Verf deze in dezelfde kleur als de kasten en kies een tafelblad met hetzelfde hout als de werkbladen. Deze voortzetting van kleur en materialen zal de indruk van continuïteit geven terwijl je toch een eiland hebt.

Het is vrij gebruikelijk om een ​​U-vormige keuken te creëren als je een zogenaamde ontbijtbar wil realiseren. Gebruik deze ruimte op het aanrecht om een ​​aantal van jouw apparaten neer te zetten, bijvoorbeeld een magnetron. Hierdoor kun je tijdens het koken of bereiden van maaltijden met gasten, of gezinsleden praten.

ideeën voor als je een U-vormige keuken wil maken

Een strak en minimaal kleurenschema voor compacte ruimtes

Kies in compacte ruimtes een strak en minimaal kleurenschema om de ruimte groter en niet krap te laten lijken. Greeploze kasten, een glanzende afwerking en scherpe randen helpen hier allemaal bij. Voeg een kleine hoeveelheid open opslagruimte toe voor een persoonlijke touch en om te voorkomen dat de kasten de kleine ruimte overweldigen. Maak deze displays niet te vol.

Een kookeiland en een U-vormige keuken: de ideale combinatie

Een kookeiland is een geweldig hulpmiddel voor het creëren van een U-vormige keuken in een grotere ruimte. Een dergelijk modern ontwerp zal conventionele units bevatten langs één muur en één raam. Door de ruimte aan één kant op deze manier open te houden, is dit een geweldige oplossing voor open ruimtes waar je een keuken wilt realiseren zonder deze aan het zicht te onttrekken.

De illusie van een u-vormige keuken creëren

Creëer de illusie van een U-vormige keuken. Twee ‘armen’ kunnen uit één muur komen, misschien met een deuropening. Bedek de muur aan de voorkant met kasten. Dit creëert in wezen een U, maar er is een ruimte om tussen de armen en de kasten te lopen en wekt de indruk van een compact U-vormig ontwerp dat geleidelijk opengaat terwijl je je verplaatst.

een U-vormige keuken maken

Verander een kombuis keuken in een U-vormige keuken door de derde, korte muur te gebruiken om een ​​apparaat te huisvesten, zoals bijvoorbeeld het fornuis. Zet dit door met bovenkasten op deze derde muur voor een gedefinieerde, goed ontworpen ruimte die alle beschikbare ruimte optimaal benut zonder deze krap aan te laten voelen. Blijf bij een licht en helder kleurenschema om het gevoel van ruimte te maximaliseren, ongeacht hoe groot de ruimte is.

Verleng een werkblad tot een ontbijtbar op werkblad niveau en de derde zijde van een U-vormige keuken. Net als een kookeiland kan een ontbijtbar een keukenruimte uitbreiden tot in het midden van een kamer, vrij van de bestaande muren.

Previous «
Next »