Leuke dingen die je kunt maken van pallets

  • Klusjes
  • maart 22, 2022
  • Comments Off
doe het zelf met pallets

Pallets, iedereen kent ze en ze zijn vaak gratis, of voor weinig geld, op te halen. Wist je echter ook dat ze barstensvol rauwe stijl zitten? Ondertussen is pallethout een favoriet bouwmateriaal geworden voor slimme doe-het-zelvers die leuke accessoires willen maken. Een pallet houten plank is uniek en het is zelden nodig om dit hout te bewerken, omdat het een natuurlijke, rijke patina krijgt door blootstelling aan de elementen. Aangezien je de meest uiteenlopende dingen kunt maken van deze pallets, leek het ons goed je wat voorbeelden te geven. Lees je met ons mee?

Onderstaande binnen- en buitenprojecten zijn een leuke en voordelige manier om iets extra’s aan je huis of tuin toe te voegen met een moderne, rustieke uitstraling. De meeste van de onderstaande projecten vereisen alleen gereedschappen die je mogelijk al hebt. Met weinig meer dan een koevoet, hamer en spijkers, accuboormachine en zaag, kun je de meeste van deze doe-het-zelf-pallet projecten zelf makkelijk bouwen.

Pallet Kruiden Tuinmuur

Je kunt van een pallet een uiterst charmante kruidentuin muur maken. Kunststof plantenbakken passen netjes tussen de sleuven van de pallet. De finishing touch: kruidennamen in fancy schrift op de tuin muur geschilderd.

Houten pallet buitentafel

Heb je een oude, niet meer gebruikte tafel? Je hebt dit upcycled-pallet project in een handomdraai gemaakt: spijker of schroef palletplanken aan de bovenkant van de tafel, blanke lak erop en je bent klaar. Voor een prachtig detail laat je een midden pallet bord weg en vervangt deze door een lage oppot bak die je met vetplanten vult.

Hoofdeinde van houten pallet bed

Creëer een rustiek chique sfeer met een inventief hoofdeinde van een pallet bed. Koop twee pallets, was ze grondig onder hoge druk en laat ze enkele dagen drogen voordat je ze aan je bedframe bevestigt. Je kunt ze blank lakken of het hout juist onafgewerkt laten voor een mix van primitief en verfijnd.

Houten pallet radiator cover

Radiatoren staan ​​hoog op de lijst van lelijke zaken in huis die niet kunnen worden verwijderd. Een manier om je radiator te verbergen is met misschien wel de goedkoopste radiator cover ooit: een houten pallet. Haal simpelweg aan een kant de planken van de pallet weg ​​met een hamer of koevoet. Na het schoonmaken kun je hem voor je radiator plaatsen voor directe afdekking.

Houten pallet achterwand voor in de keuken 

Wil je echt iets aparts in je keuken? Een paar pallets zijn nodig om een mooie, inventieve achterwand voor je keuken te maken. Deze beschermt je muur tegen opspattend vet en andere viezigheid als je staat te koken. Laat het hout onbewerkt voor een maximaal verweerd effect. Als alternatief kun je ervoor kiezen om de palletplanken te sealen ter bescherming tegen het vocht.

Houten pallet boekenplank

Geef jouw dierbare boeken een nieuw thuis met een snel en gemakkelijk te maken boekenplank gemaakt van houten pallet planken. Op die manier kun je een uiterst charmante boekenkast in een mum van tijd in elkaar zetten met vier pallets en wat extra pallet onderdelen. 

Een houten pallet bedframe

Ze hielden honderden kilo’s gewicht, dus dan kunnen ze ook wel een bed omhoog houden. Nadat je een paar palletplanken hebt verwijderd en de rest aan de middelste beugels aan elkaar had geschroefd, heb je een praktisch vrij bedframe dat klaar is voor een full-size matras.

Compostbak van hout pallets

Met hun perfecte formaat, zijn houten pallets praktisch gemaakt voor compostbakken. Compostbakken hebben altijd een aantal lange sleuven nodig om de organische resten die erin zitten te beluchten, dus pallets vormen de perfecte vier wanden van de bak. Het enige andere materiaal dat je hoeft te gebruiken zijn kabelbinders.

Previous «
Next »