De 3 voordelen van houten pallets tegenover kunststof

  • Klusjes
  • januari 26, 2022
  • Comments Off
voordelen van houten pallets

Tegenwoordig zijn er steeds meer pallets op de markt te vinden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een groot aantal materiaalsoorten. De meest populaire varianten blijven echter hout en kunststof. Dit komt mede door de verschillende doeleinden die ermee uitgevoerd kunnen worden en de stevigheid die erbij komt kijken. Echter zijn er een aantal voordelen van houten pallets tegenover die van kunststof te vinden. Deze kun je in onderstaand artikel lezen. Ook vind je meer op de website van Palletcentrale en kun je daar tevens de pallets aanschaffen die het beste bij jou en de werkzaamheden passen.

Minder afval produceren met houten pallets 

Houten pallets zijn in veel verschillende afmetingen te verkrijgen. Daarbij kunnen er altijd speciale palletranden aangeschaft worden, zodat er voldoende stevigheid is en de pallets niet zomaar kunnen beschadigen. Dit zorgt ervoor dat je de pallets voor langere tijd kunt blijven gebruiken en er geen afval geproduceerd wordt. Dit afval heeft namelijk een grote impact op het milieu en kan alleen afgebroken worden door energie te gebruiken. Dit is echter vrijwel niet van toepassing op houten pallets en kan dus als eerste voordeel genoemd worden als je de pallets vergelijkt met de kunststof varianten op de markt.

Een grote voorraad bij houten pallets 

Een ander voordeel van houten pallets ten opzichte van kunststof varianten is dat houten pallets altijd hersteld kunnen worden zonder dat daarbij het volledige recycleproces in gang gezet hoeft te worden. Zo kun je de splinters weghalen door de pallets te schuren en kan er een nieuwe beschermingslaag op komen. Dit zorgt ervoor dat er altijd een groot aantal pallets beschikbaar zijn. Je komt nooit zonder goede pallets te zitten en kunt eventueel voor herbruikbare pallets kiezen om geld te besparen. Dit is bij de kunststof pallets niet het geval.

Goedkoper in de aanschaf 

Bij houten pallets kun je ook voor goedkopere oplossingen kiezen. Er zijn namelijk wegwerppallets op de markt te vinden. Deze komen tegen aanzienlijk lagere kosten. Dit is wederom een voordeel ten opzichte van kunststof pallets. Kunststof modellen zijn namelijk niet wegwerpbaar, maar moeten gerecycled worden of moet je goed schoonmaken voor een volgend gebruik. Wegwerppallets gaan een geheel ander proces in en zullen op een later moment in een andere vorm weer op de markt verschijnen. Dit zorgt voor de lage kosten, waar jij van kunt profiteren als je eenmalig pallets nodig hebt.

Overtollige pallets inleveren 

Als je zelf pallets hebt liggen en deze niet meer nodig hebt, kun je de pallets inleveren bij bijvoorbeeld Palletcentrale. Hiermee voorkomt het bedrijf dat er veel afval door de pallets komt en dat de pallets juist weer goed terecht komen voor een volgend gebruik. Ook blijf jij hierdoor niet meer met pallets zitten die je niet meer gaat gebruiken. Het maakt daarbij niet uit of het houten of kunststof pallets zijn, je zorgt er in beide gevallen voor dat ze een goede bestemming krijgen of op de juiste manier worden hergebruikt of gerecycled. Oude pallets? Lever ze in!

Previous «
Next »