Rolsteiger of steigerlift, wanneer moet je ze gebruiken?

  • Klusjes
  • januari 18, 2023
  • Comments Off
steiger

Rolsteigers en steigerliften bieden beide verticale toegang tot werklocaties. Dat is echter waar de overeenkomsten eindigen. Lees verder voor meer informatie over een rolsteiger versus een steigerlift en welke je wanneer zou moeten overwegen.

Rolsteiger

Rolsteigers zijn in wezen steigers die zo hoog kunnen zijn als je maar wil en zwenkwielen gebruikt die beweging van de basis mogelijk maken. Met rolsteigers kunnen mensen hun werk veilig uitvoeren op een grotere hoogte dan mogelijk is met een normale steiger. Wanneer werknemers op de rolsteiger staan, worden de wielen handmatig vergrendeld om een ​​stabiele werkplek te garanderen.

De grootste voordelen van een rolsteiger zijn dat ze wendbaar en mobiel zijn en gemakkelijk kunnen worden afgebroken en naar elk werkgebied kunnen worden verplaatst waar een steigerlift geen veilige toegang zou krijgen of simpelweg niet kan komen.

Rolsteigers zijn bijvoorbeeld de ideale oplossing wanneer je achter een cv-ketel moet komen in een spouw waar je met een steigerlift niet in deze krappe ruimte kunt komen. Je kunt de rolsteiger naar behoefte manoeuvreren en zelf opbouwen op een moeilijk bereikbare plek om de klus te klaren. Rolsteigers zijn ook veel lichter dan een steigerlift en ze kunnen een veel groter dek hebben. Je kunt er ook een bouwen in een kleine ruimte en hem heen en weer rollen om te komen waar je moet zijn.

Je kiest voor een rolsteiger als:

Gewicht een punt van zorg is

Toegankelijkheid een punt van zorg is

De grootte van het dek een punt van zorg is

De klus flexibiliteit en mobiliteit vereist

Steigerlift

Steigerliften zijn er in vele soorten en maten. Van de standaard kleine bekende modellen tot modellen gebouwd op een vrachtwagenchassis Ze stellen werknemers in staat om hun werk op verschillende hoogtes uit te voeren terwijl ze mobiel zijn. Ze wegen veel en zijn behoorlijk groot, waardoor ze geen toegang hebben tot kleinere besloten ruimtes, zoals goederenliften. Steigerliften zijn een beetje zoals een auto wat betreft de manoeuvreerbaarheid: je kunt alleen aan de wielen draaien en zo manoeuvreren.

Het is onmogelijk om een ​​steigerlift op een hellende grond te gebruiken, zelfs de 4WD-modellen zijn alleen ontworpen om op en neer te gaan en kunnen zelfs een lichte vloerhelling niet aan. Als je dit wel doet, lopen de gebruikers en de lift een enorm risico om te kantelen.

De dekken zijn ook veel kleiner op steigerliften in vergelijking met rolsteigers. De beperkte ruimte op het dek kan ervoor zorgen dat sommige lussen niet goed kunnen worden uitgevoerd.

Je kiest best voor een steigerlift als:

De grond vlak is

Je kunt de lift gemakkelijk in en uit het werkgebied rijden

Je hebt voldoende aan een kleinere dekruimte

Previous «
Next »