Het belang van een goede rolsteiger vandaag de dag

  • Klusjes
  • december 8, 2020
  • Comments Off
rolsteiger kopen

Bij veel beroepen zijn rolsteigers onmisbaar, denk daarbij aan schilders, doe-het-zelvers en stukadoors. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere beroepen waar een goede rolsteiger van levensbelang is. Maar waarom eigenlijk? Wat is precies het belang van een goede steiger? Er zijn redenen genoeg en die benoemen we hieronder voor je.

Rolsteigers zijn sinds 2018 nog veiliger

Zo gauw je op hoogte gaat werken, zoals schilders, klussers of welk beroep dan ook, is het belangrijk dat je veilig op die hoogte kunt werken. Een rolsteiger is dan de perfecte oplossing, helemaal sinds de regelgeving hieromtrent is aangescherpt en je zeker weet dat je een veilige steiger koopt. Een van die aangescherpte regels verplicht het om op heuphoogte van steigers, randbalken te plaatsen, zodat je er niet vanaf kunt vallen. Dit garandeert je dat je vrij kunt bewegen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zonder risico te lopen. Hierdoor kun je je volledig focussen op het werk en hoef je niet over de veiligheid na te denken. Dit levert beter en betrouwbaarder werk op.

Een rolsteiger is erg functioneel

Een ander groot voordeel van een steiger is dat ze meer functionaliteit hebben, dan die je op het eerste gezicht verwacht. Vergeleken met een ladder kun je op een steiger bijvoorbeeld veel meer kwijt, zoals verfblikken, voegmortels, gereedschappen of andere materialen. Dit maakt het werken een stuk makkelijker, omdat je dan niet telkens omhoog en omlaag hoeft te klimmen om spullen te pakken of weg te brengen. Verder zijn er tegenwoordig ook handige steigers voor binnen te koop. Deze kun je goed inzetten voor stucwerk, verf klusjes, of wat dan ook dat binnen op hoogte gedaan moet worden. Uiteraard zijn er ook steigers die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ten slotte zijn rolsteigers op diverse manieren te gebruiken doordat je ze gemakkelijk kunt ombouwen. Een steiger verhogen, verbreden of verlagen is in een handomdraai gebeurt.

Koop een steiger met een bekende en deel de kosten

Het kopen van een steiger is op lange termijn voordeliger dan het huren van een steiger. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, maar ook als particulier, kan het kopen van een rolsteiger je flink wat geld besparen. Zo is het bijvoorbeeld een idee om samen met vrienden, of bijvoorbeeld met de buurt, een rolsteiger te kopen. Op die manier kun je deze delen en hoef je nooit meer een steiger te huren of te lenen van iemand. Kies daarom voor aankoop van steigermateriaal!

Previous «
Next »