Plisse gordijnen

  • Klusjes
  • augustus 16, 2018
  • Comments Off

Als je denkt aan raamdecoratie, dan bestaat er een zeer veelzijdige oplossing: de plissegordijnen. Zij bieden heel wat mogelijkheden die je bij gewone gordijnen niet vindt. Wij gingen voor jou op zoek en hebben verschillende soorten plissegordijnen gevonden. Aan jou om te kiezen wat het beste past in jouw huis!

Waarom kiezen voor plissegordijnen?

Plisse gordijnen bestaan in diverse types. Zo bestaat er het gordijn dat je bovenaan ophangt aan je raamkozijn. Je kunt het gordijn dan laten zakken zoveel je het zelf wilt. Dit gordijn hangt los aan de zijkanten. Daarnaast heb je systemen waarbij je plisse gordijn in een frame hangt. Dit frame is vastgemaakt aan de binnenkant van de raamkozijnen. Dit maakt dat je plisse gordijn mee beweegt met je raam: bij het open draaien of kantelen bijvoorbeeld. Ook voor schuine ramen, in een dak bijvoorbeeld, zijn deze plisse gordijnen ideaal. Dit systeem biedt dus heel wat voordelen. Datzelfde systeem laat ook toe dat je je gordijn in ’top down’, ‘bottom up’ of beide standen tegelijk kunt plaatsen. Zo heb je uitzicht langs de bovenkant, de onderkant of boven- én onderkant van je venster. Met gewone gordijnen is dit totaal onmogelijk.

Licht of duister?

Je kunt zelf kiezen in welke mate je je kamer wilt verduisteren. Er bestaan namelijk heel wat soorten plisse gordijnen. Kies je voor een dikke stof die volledig verduisterend is? Of ga je voor een crêpe die licht doorlaat? Kies je voor een enkele plisse of voor een dubbele plisse, ook wel honingraat genoemd. Het laatste geeft meer verduistering en de luchtzakjes van het gordijn zorgen bovendien voor isolatie. Ook de kleur van de stof is belangrijk. Zwarte plisse gordijnen geven sneller een donkere indruk aan een kamer dan een wit plisse gordijn.

Nog een paar weetjes

Er zijn zoveel soorten plisse gordijnen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen welke bediening je wilt: koord of een greep. En wil je handmatig of automatisch je gordijnen bedienen? Automatische gordijnen zijn ideaal voor plekken die moeilijk te bereiken zijn: de bovenkant van je zomertuin of een hoog dakraam bijvoorbeeld. Hebben we nog niet alle mogelijkheden gehad? Dit is best mogelijk. Vraag ook raad aan een professioneel verkoper. Zij geven jou advies, tips en ideeën.

Previous «
Next »