Keukenkastjes vervangen

  • Klusjes
  • maart 1, 2017
  • Comments Off

Zelf de keuken renoveren

Is de keuken toe aan een opknapbeurt? Dan is het misschien een optie om dit zelf te gaan doen. Het zal een hele klus zijn maar scheelt aanzienlijk in de portemonnee. Schuur- en schilderwerk is eigenlijk erg simpel en de keuken knapt er zienderogen van op. Ook een doeltreffende manier om de keuken een geheel ander aanzien te geven is de keukenkastjes vervangen. Om de keuken een geheel andere uitstraling te geven is het echt niet nodig om de hele keuken eruit te slopen. Keukenkastjes vervangen door nieuwe frontjes te gebruiken geeft het aanzien van een nieuwe keuken en is best wel te doen wanneer je een beetje van klussen houdt.

Inspiratie opdoen

Het is een aanrader om een beetje inspiratie op te doen. Dit kan via vele websites maar ook door life naar een keukengigant te gaan kun je een beetje peilen wat actueel is op keukengebied. Welke kleuren zijn hip en is het nodig om voor een ander aanrechtblad te kiezen? Je huidige keuken is qua kleur niet meer van deze tijd en de folie die op de deurtjes zit laat los. Ook hangt er zo links en rechts een deurtje scheef. Kortom, tijd voor vernieuwing!

Zelf doen of laten doen?

Wanneer je zelf aan de gang gaat zul je van te voren goed moeten bedenken wat je wilt. Laat je de deurtjes op maat maken in de bouwmarkt of bestel je ze bij een keukengigant. Er zijn een aantal stappen die je moet nemen;

  • De stijl en kleur bepalen
  • Hoeveel kastjes wat gerenoveerd of vervangen moet worden
  • Let op de accessoires (scharnieren, extra handgrepen)
  • De maten

Wanneer je zelf erg handig bent kun je misschien zelf frontjes op maat maken. Is dit niet wat je allemaal wil of ga je voor het gemak, dan bestel je bij een bedrijf wat er in is gespecialiseerd is om keukens op te knappen. Een bedrijf met professioneel personeel in dienst kunnen je keuken renoveren en keukenkastjes vervangen. Er hangt echter wel een groter prijskaartje aan dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Toch is het geen slecht idee om deze klus te laten doen omdat de keukenkastjes lang zullen meegaan en er meestal een aantal jaar garantie wordt geboden. De keus is vaak heel groot in kleur en materiaal. Binnen één of twee dagen zijn alle keukenkastjes vervangen en kun je weer gebruik maken van je “nieuwe” keuken!

Previous «
Next »