• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • De 3 beste tips om de temperatuur op zolder beter te regelen

De 3 beste tips om de temperatuur op zolder beter te regelen

  • Klusjes
  • augustus 2, 2018
  • Comments Off

De zolder is de ruimte in huis waar de temperatuur het moeilijkst te regelen is. Wist je dat je in een slecht geïsoleerd huis 30% van de warmte verliest door het dak? Dat is erg zonde. Ook is het in de zomer erg vervelend dat de temperatuur soms wel oploopt tot 30 graden. Zeker als je de zolder ook als slaapkamer gebruikt.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om het klimaat op zolder beter te regelen. Lees in dit artikel 3 tips die je helpen om de temperatuur op zolder beter te regelen. Voortaan geen ijskoude of extreem warme zolderkamer meer!

  1. Ga voor een verwarmingsketel

Het spreekt voor zich dat, om de temperatuur op zolder stabiel en aangenaam te houden, je voor een verwarmingsketel kiest. Deze ketels zijn er in verschillende vormen en uitoveringen: van een CV ketel tot een gasketel of ketels met warmteterugwinning, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Er bestaat dan ook voor elke situatie een oplossing! Een verwarmingsketel warmt de kamer snel op, maar om de warmte vast te houden is het verstandig om ook te zorgen voor goede isolatie.

  1. De dakpannen vervangen

Een maatregel waar je misschien niet meteen aan denkt is het vervangen of herstellen van de dakpannen van je woning. Vaak wordt de oplossing voor een probleem met temperaturen in de zolder binnenin het huis gezocht, terwijl een groot deel van dat probleem al verholpen kan worden als het dak in goede staat is. Dakpannen zijn immers een van de eerste verdedigingslinies tegen koude en ongewenste warmte. Is die isolatielaag ondermaats, dan zal het klimaat op zolder ook niet meteen optimaal zijn! Dakpannen vervangen is een klus die je in de zomer prima uitvoert. Wil je het groots aanpakken? Kijk eens naar dakpannen met ingebouwde zonnepanelen! Zo zorgen de dakpannen niet alleen voor betere isolatie, maar wekken ze ook nog eens stroom op.

  1. Goede isolatie is troef

Zoals in tip 1 al is benoemd, is goede isolatie op zolder erg belangrijk. Niet alleen om het in de winter warm te houden, maar ook om het in de zomer koel te houden. Tegenwoordig bestaan er oneindig veel vormen van isolatie in verschillende materialen, waardoor je voor jouw situatie precies de goede oplossing kan vinden. Glaswol, PIR en PUR, het zijn slechts enkele van de vele opties waaruit je kan kiezen als je goede zolderisolatie zoekt!

Het belang van een aangename zoldertemperatuur

Bovenstaand overzicht maakt meteen duidelijk dat je heel wat invloed kan hebben op de temperaturen van de zolder, zolang je zelf de handen uit de mouwen wilt steken. Het resultaat is niet enkel een zolder die aangenamer is, maar ook nog eens heel wat geld bespaart!

Previous «
Next »