Kantoorruimte maken in je eigen huis

  • Klusjes
  • maart 22, 2018
  • Comments Off

Elke dag op dat suffe kantoor zitten? Dat hoeft tegenwoordig niet meer. Steeds meer werkgevers bieden de mogelijkheid aan om thuis te werken. Vraag wat hierin de mogelijkheden zijn, want wees nou eerlijk, niks voelt zo fijn al je eigen huis. Misschien is dit gelijk wel de grootste valkuil. Je hebt thuis veel andere dingen te doen waardoor jij je minder goed kan concentreren dan op kantoor. Hier dus wat tips om van je huis een fijne werkplek te maken.

Goede meubels

Vooral als je lange dagen maakt is het zeker de moeite waard om te investeren in goed meubilair. Zorg dat er een ruimte in de huis aanwezig is waarbij je goed kan werken. Dit houdt in dat er een tafel en stoel moeten zijn waarbij jij correct kan zitten. Zoek op het internet de juiste afmetingen. Mocht je nu niet een hele nieuwe bureaustoel willen aanschaffen, kijk dan of je kan spelen met verhoogstukken. Misschien kan je door middel van een aantal boeken je computer wat hoger zetten of ga op een stevig kussen zitten voor wat extra hoogte.

Verlichting

Een goede verlichting doet wonderen. Soms heb je het niet eens in de gaten, maar met het juiste licht werk je gewoon beter. Je wordt namelijk scherper en je voorkomt hoofdpijn. Zorg er dus voor dat je in een ruimte werkt met voldoende licht. Een leuke tip is verlichting die je via je telefoon kan bedienen. Je kan daarmee zelf bepalen welke hoeveelheid licht voor jou prettig werkt. Daarnaast is deze lamp ook handig op de momenten dat je niet aan het werk bent. Staat je bedrijfsruimte in je woonkamer, dan kan je in de avonduren jouw kantoorlicht dimmen tot een leuke sfeerverlichting.

Weinig afleiding

Zoals hiervoor al aangegeven is afleiding overal om je heen te vinden. Jouw werkplek moet dus geheel zonder afleiding ingericht worden. Heb je een kantoorruimte dan is dit misschien iets eenvoudiger. Zorg dat het netjes is en dan alle huishoudelijke klusjes niet om je heen te vinden zijn. Ga je in de woonkamer zitten, ruim dan van te voren alles op. Dit kost misschien wat tijd, maar je wint het gedurende de dag dubbel en dwars terug. Wees ook een beetje creatief. Stel je wilt echt geen afleiding en je bent van plan vaker thuis te werken dan is het mogelijk de inrichting hierop aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld een gordijntje plaatsen zodat je een beetje afgezonderd bent. Misschien helpt een whiteboard je wel bij het uitvoeren van je werk. Deze kan je ook ophangen ter decoratie wanneer je niet aan het werk bent. Ook blijft het dat neutrale kleuren je concentratie verhogen. Probeer een plekje in huis te zoeken waarbij er weinig drukke kleuren en patronen aanwezig zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus experimenteer wat.

 

Previous «
Next »