Na een aantal jaar in een huis te hebben gewoond, ben je er vaak wel een beetje klaar mee. Toch is verhuizen niet meteen de beste optie in dat geval. Je kan er namelijk ook voor kiezen om je hele huis te renoveren. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe vloer of een nieuwe inrichting van de woonkamer. Hierdoor lijkt je huis helemaal nieuw, maar is het in principe nog steeds je oude huis. En daarbij is dit een veel goedkopere optie dan een geheel nieuw huis. Met de volgende stappen kun je je huis simpel renoveren.
1 Verbouwen
Je huis een ander idee geven kan ook met een verbouwing. Een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer kan namelijk een wereld van verschil maken. Bespreek goed met je partner wat je wil verbouwen en hoeveel het gaat kosten. Een goede oriëntatie naar een verbouwing is namelijk de eerste stap.
2 De kosten en financiering
Een verbouwing is niet goedkoop. Daarom is het verstandig om van te voren te kijken hoeveel geld je beschikbaar hebt voor een verbouwing. Als dit niet voldoende is voor de plannen die je hebt, overleg dan met de bank of een lening bijvoorbeeld een optie is. Vaak is dit namelijk goed mogelijk. Hierdoor kan je huis precies datgene worden, waar je op hoopte.
3 Inbraakgevoeligheid
Bij een verbouwing of renovatie is het erg belangrijk om te kijken naar de anti inbraak eisen bij nieuwe woningen. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat er minder snel wordt ingebroken in je spiksplinternieuwe woning. Met goede sloten zorg je ervoor dat je huis goed beveiligd is. Dit kan bijvoorbeeld met Intersteel deurbeslag of Danalock sloten.
4 Een specialist inschakelen
Het kan soms een lastige opgave worden om een woning te renoveren. In dat geval sta je er nooit helemaal alleen voor. Je kan namelijk een specialist inhuren om samen het beste ontwerp voor je huis uit te denken. Daarnaast helpt een specialist je ook bij de uitvoering, waardoor je niet voor gekke verrassingen komt te staan.
5 Een offerte en bouwtekening
Een offerte aanvragen is altijd een slim idee. Hierdoor weet je precies wat het gaat kosten. Het is hierbij vooral slim om een vaste prijs af te spreken met de instantie waar je mee werkt. Hierdoor kun je geen extra kosten krijgen en blijf je bij het bedrag wat je hebt afgesproken. Ook al worden de kosten hoger dan je had verwacht. De instantie is dan verantwoordelijk voor deze kosten.
6 Nieuwe meubelen
Bij een renovatie hoef je niet meteen te denken aan een verbouwing. Je kan er ook voor kiezen om nieuwe meubels te kopen. De oude meubelen kun je bijvoorbeeld doneren aan een goed doel, maar je kan ze ook verkopen. Hierdoor wordt de prijs van nieuwe meubelen een stukje goedkoper. Met een nieuwe bank geef je de woonkamer meteen een geheel andere wending. Dit kan ervoor zorgen dat je huis net dat nieuwe tintje krijgt, waar je op had gehoopt.
7 Een nieuwe vloer
Ook een nieuwe vloer kan je huis een hele andere sfeer geven. Met een nieuwe vloer lijkt je huis ineens heel anders en is het net of je een gigantische verbouwing hebt doorstaan. Het voordeel van een nieuwe vloer is dat je het heel goed zelf kan doen, waardoor het niet een extreem dure verbouwing wordt. Daarnaast kun je een nieuwe vloer van een 1 ruimte vaak in één dag leggen, waardoor het ook niet erg lang duurt. Een nieuwe vloer kun je op verschillende manieren uitvoeren. Je kan namelijk kiezen voor laminaat, maar ook tapijt of hout is een erg leuke optie.