Wat moet je weten over rolgordijnen?

  • Klusjes
  • september 9, 2021
  • Comments Off
rolgordijnen

Rolgordijnen zijn misschien wel de meest bekende/voorkomende raamdecoratie. Ze hebben vele voordelen, functies en een prachtige uitstraling. Rolgordijnen zijn een mooie toevoeging van je interieur en maken je huisstijl compleet. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende varianten, verduisterende rolgordijnen, lichtdoorlatende rolgordijnen en transparante rolgordijnen. In deze blog kom je alles te weten over rolgordijnen en hun functies.

Verduisterende rolgordijnen

Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in de slaapkamer dan kom je al snel bij verduisterende rolgordijnen terecht. Deze kunnen namelijk een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en heerlijke nachtrust. Verduisterende rolgordijnen hebben niet alleen de verduisterende functie, ook hebben ze invloed op de tempratuur in huis en de akoestiek. Door de dikte van de stof wordt er een stilstaande laag lucht gecreëerd die de warmte van buiten in de warme zomermaanden tegenhoudt. Ideaal voor je zolderkamer! Daarnaast vangen ze geluidsgolven op waardoor de akoestiek in huis verbeterd wordt. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Raamdecoratie die vaak voorkomt op kantoor of in de woonkamer, zijn lichtdoorlatende rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy. Ze bestaan uit een semi-transparante stof waar je niet doorheen kunt kijken. Wel laten deze rolgordijnen genoeg natuurlijklicht naar binnen, zonder dat je privacy hieraan ten onder gaat. Lichtdoorlatende rolgordijnen zie je meestal aan de straatkant, hierdoor voorkom je dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken en wordt je tijdens je werk niet afgeleid door alles wat buiten gebeurd. 

Transparante rolgordijnen

Om de sfeer wat te veranderen in huis zijn transparante rolgordijnen perfect. Ze zijn een verrijking van je interieur en zorgen voor een grote en ruimtelijke kamer. Je kunt door deze stof heen kijken wat ze voor je privacy iets minder aantrekkelijk maakt. Heb jij een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin, dan zijn transparante rolgordijnen een goede keuze zodat je hier altijd van kunt genieten. Transparante rolgordijnen filteren de felle zonnestralen die naar binnen schijnen waardoor er een warme gloed wordt gecreëerd. 

Nieuwe en moderne duo rolgordijnen

De opties en keuzes van rolgordijnen zijn eindeloos. Naast de drie verschillende transparanties is er namelijk nog meer. Duo rolgordijnen, zijn rolgordijnen die bestaan uit donkere en lichtere stof stroken die elkaar overlappen. Hierdoor krijg je enorm veel speling in het bepalen van je lichtinval en privacy. Er is een ruime keuze uit kleuren, bediening en bevestiging waardoor je je duo rolgordijn, ook wel roljaloezie of zebragordijn genoemd helemaal kan samenstellen naar jouw huisstijl.

Previous «
Next »