• Homepage
  • >
  • Woonkamer
  • >
  • Hoe verwerk je het beste een televisie in een modern interieur

Hoe verwerk je het beste een televisie in een modern interieur

  • Klusjes
  • maart 26, 2018
  • Comments Off

Met de komst van digitale TV en het alsmaar uitbreiden van het aanbod televisiekanalen, is het huidige aanbod televisies ook sterk geëvolueerd. Het is naast een functioneel item ook een decoratief object in de huiskamer geworden. De schermen worden groter, tot echte home-cinema’s toe. Je kunt ofwel je tv ophangen, ofwel plaats je hem op een mooie kast. Zelfs al kies je ervoor om je tv op te hangen, dan nog zijn heel wat mensen ervoor te vinden om een tv meubel onder de tv te plaatsen. Het oogt mooier, je kamer is meer aangekleed en je TV hangt veilig aan de muur zonder dat je er tegenaan loopt. Maar hoe laat je je tv meubel het beste aansluiten op je hedendaags interieur? Wij zochten alvast een paar trends voor jou op.

De tv in een kader

Het huidige aanbod televisies swingt de pan uit. Zo bestaat er bijvoorbeeld een tv toestel dat er uitziet als een lijst aan de muur. Je kijkt er je programma’s op. Als je tv niet aanstaat, wordt het een ‘gewoon’ kunstwerk aan de muur. Je kunt zelfs de stijl van kader kiezen! Combineer bijvoorbeeld je toestel met een paar andere schilderijen of posters. Of je kunt er een bijhorende schildersezel bij kopen zodat je een echt ‘kunstwerk’ in huis haalt. Dit is een bijzonder staaltje van pure integratie van je tv in je woning.

Kies jij voor een tv kast?

Als je niet zo extreem wilt gaan of je tv ophangen is geen optie, dan kies je voor een stijlvol tv meubel. Deze heb je in alle formaten en ontwerpen. Een ‘zwevende’ tv kast is heel stijlvol en geeft aan je tv hoek een extra moderne uitstraling. Ook een meubel zonder poten zorgt voor een strakke eigentijdse look. Kies de kast vooral heel breed. Ze mag bijna over de volledige breedte van je kamer lopen. Met kasten kun je alle kanten op, zeker als je ze op maat laat maken. Hang je tv in de keuken, aan het voeteinde van je bad of in de slaapkamer. Met kasten kun je de muren verder aankleden. Eventueel voorzie je schuifdeuren voor je tv die de tv volledig wegwerken als je geen tv kijkt. Dit zorgt voor een nog strakkere look.

Combineer je tv met je open haard

Voor een stijlvolle look hoef je je niet te beperken tot een alleenstaande tv kast. Je kunt zelfs de volledige breedte van je woonkamer benutten om je tv te verwerken. Maak er een echte strakke wand van. Combineer je tv bijvoorbeeld met je open haard. Met een aantal nissen, gesloten kasten, legplanken en verschillende dieptes van de kast, krijg je een zeer hedendaags en klassevol geheel.

Previous «
Next »