Zo maak je het terras barbecue-klaar

  • Klusjes
  • maart 21, 2018
  • Comments Off

Met het voorjaar in aantocht is het hoog tijd om het terras op orde te maken, zodat je de eerste mooie lentedag meteen kunt barbecueën met vrienden! Met een nieuwe eettafel geef je het terras niet alleen een make-over, maar is de stap naar gezellig buiten eten ook meteen kleiner. Hier moet je op letten bij het barbecue-klaar maken van het terras:

De locatie

Als je van barbecueën en buiten eten houdt is de plek van het terras een belangrijke keuze. Kies voor een plek dichtbij het huis, zodat je minder hoeft te sjouwen met eten en serviesgoed. Een terras aan het huis kan, zeker met overkapping, ook de warmte beter vasthouden zodat je in het voorjaar eerder buiten zult eten. Natuurlijk speelt de stand van de zon ook een grote rol.

Een nadeel van een terras aan huis kan zijn dat de eettafel te dicht bij de openslaande deuren staat. Denk ook even na over de plek van de barbecue ten opzichte van de eettafel of de openslaande deuren: in Nederland komt de wind vaak uit het Zuidwesten zodat je kunt voorspellen waar de rook meestal heen waait! Maak het terras bovendien mooi gelijk voordat je de barbecue en eettafel plaatst, om irritatie over wiebelende meubels te voorkomen.

Wat voor eettafel?

Kies de eettafel voor in de tuin zorgvuldig uit, zodat je er lang plezier van hebt. Om te beginnen is het materiaal natuurlijk van belang: behandeld hardhout is veel beter bestand tegen de weersomstandigheden dan een gezellig rotan tafeltje of een zelfgemaakte tafel van steigerhout. Houd er ook rekening mee dat er aan tafel, zéker buitenshuis, veel geknoeid wordt. En bedenk van tevoren goed of je het hele terras wil vullen  met een grote eettafel waaraan ook de visite past, of dat je een klein model kiest en er indien nodig een sidetable uit de woonkamer bij aanschuift voor gasten.

Een terras met karakter

Door je terras met stijlvolle meubels in te richten geef je de tuin een heel persoonlijk karakter mee. Voor een stoer geheel kies je bijvoorbeeld een industriële eettafel van hout en metaal. Maar je kunt ook een complete design look creëren met een moderne tafel voorzien van echte lounge stoelen! Of ga je liever voor een strandlook?

De aankleding van je terras

De barbecue staat, de eettafel heeft een centrale plek gekregen en de tegels zijn ontdaan van onkruid: nu is het tijd om het terras gezellig aan te kleden. Schuif een leuke houten bank aan tafel of combineer met luxe lounge stoelen; zet een mooie parasol klaar voor de zonnige dagen; versier de tegels met leuke bloempotten; hang lampionnetjes en misschien zelfs een heater aan de overkapping… Het barbecue-seizoen kan beginnen!

Previous «
Next »