Huurhuizen en appartementen

  • Klusjes
  • augustus 16, 2018
  • Comments Off

Woon je in een huurhuis of appartement? Dan kan het nogal moeilijk zijn om op de juiste manier klussen uit te voeren. Voor de klusser die het beste wil halen uit zijn of haar huurhuis of appartement, is het volgende overzicht met enkele handige tips dan ook erg interessant!

Klussen in een huurhuis of appartement – enkele tips

Een huurhuis of appartement is in veel gevallen zowel van de eigenaar als van de persoon die het huurt of er woont. Ook als je in een dergelijke woning woont, is het van groot belang om hier en daar werken uit te voeren. Ben je een doe-het-zelver, dan houd je best rekening met de volgende factoren!

1. Zorg dat je het juiste gereedschap hebt

Hoewel een huurhuis of appartement doorgaans iets kleiner is dan een vrijstaande, particuliere woning, is het toch belangrijk dat je over alle nodige gereedschap beschikt om werken goed uit te voeren. Of je nu de kranen in de badkamer wil vernieuwen of nieuwe raamdecoratie wil installeren – gebruik kunnen maken van een breed gamma aan kwalitatieve gereedschappen is een must!

2. Houd rekening met wettelijke voorschriften

Een factor die bij huurwoningen en appartementen vaak nogal wat discussie veroorzaakt, is het uitvoeren van klussen of verbouwingen. Er bestaan immers heel wat regels en richtlijnen over wie welke werken moet uitvoeren en betalen: de huurder of de verhuurder? Informeer je dus goed over de wettelijke zaken, zodat je misverstanden en problemen zo veel mogelijk kan vermijden!

3. Houd ook rekening met de (onder)buren

Huurhuizen en appartementen onderscheiden zich van particuliere woning in die zin dat andere mensen nooit veraf zijn. Het is dan ook belangrijk dat je bij het uitvoeren van klussen of werkjes rekening houdt met de buren. Een bad uitbreken om 6 uur ’s ochtend op maandag is bijvoorbeeld iets waar geen enkele onder- of bovenbuur blij mee is. Communiceer dus altijd goed met de andere inwonenden, zodat die weten wanneer je waaraan werkt en of er geluidsoverlast zal zijn!

4. Vraag eventueel hulp van een professional

Hoewel je natuurlijk het liefste zo veel mogelijk zelf doet, is de hulp van een specialist bij het uitvoeren van klussen vaak onmisbaar. Vooral als het gaat om grote, gevaarlijke werken doe je er beter aan om beroep te doen op een professional. Dat komt de leefbaarheid én uitstraling van huurhuizen en appartementen immers alleen maar ten goede!

Previous «
Next »