• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Waar let je op bij de aanschaf van verlichting?

Waar let je op bij de aanschaf van verlichting?

  • Klusjes
  • augustus 16, 2018
  • Comments Off

Met plannen om je huis een nieuwe look te geven komt natuurlijk ook de verlichting aan de beurt. Maar wat zijn dan de belangrijkste zaken waar je op moet letten?

Design

Een lamp moet er mooi uitzien natuurlijk, per stijl heb je diverse soorten lampen waar je de kamers mee kunt inrichten. Kijk bij een vintage/industriële stijl bijvoorbeeld vooral naar lampen die een verweerde look hebben. Vaak zie je ook dat er oude boot- of fabriekslampen worden opgeknapt. Deze worden dan als normale verlichting gebruikt. Zo heb je een uniek element in je huis hangen. Dit geldt ook voor andere interieurstijlen: modern heeft weer vooral lampen in de meest bizarre en moderne vormen zodat je altijd wel wat kunt vinden in jouw smaak. Laat je inspireren door design lampen zoals de collectie van Flos lampen om te gebruiken in jouw interieur. Deze design lampen zijn uniek en geven jouw huis enorm veel sfeer.

design verlichting

Zuinigheid

Niet alleen kan je je zoektocht richten op het vinden van de mooiste design lampen. Let ook op de zuinigheid van je nieuwe verlichting. Denk hierbij aan de nieuwste LED lampen die duurzaam en zuinig zijn. Afhankelijk van het type lamp kan je voor de meeste behuizingen lampen vinden die erin passen. Ook kan je voor smart domotica kiezen waardoor je je verlichting goed kunt beheren met behulp van een app. Vaak dien je hier nog wel aparte materialen voor te halen om het goed werkend te krijgen, maar dat is het geld zeker waard.

Lichtopbrengst

Natuurlijk is het leuk dat je zeer stijlvolle lampen hebt, maar kies naast het uiterlijk ook voor het functionele: bedenkt van tevoren welke gedeelten van de kamer verlicht moeten zijn. Soms heb je een extra vloerlamp nodig om bepaalde muren extra licht te geven. En een hanglamp kan net wat stijlvoller ogen boven bijvoorbeeld de eettafel dan alleen verlichting met spots die op diverse punten gericht staan. Als je nog niet zeker weet hoe je de kamers voor je wilt zien, kan je je laten inspireren door de diverse modellen en voorbeelden die Flos lampen biedt. Dat kan je goed op weg helpen.

Previous «
Next »