• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Zelf een gietvloer plaatsen: zo doe je dat

Zelf een gietvloer plaatsen: zo doe je dat

  • Klusjes
  • juli 7, 2020
  • Comments Off

Wil je graag een gietvloer in je woning laten aanbrengen, maar ben je gebonden aan een bepaald budget? Je kunt een gietvloer door een professional laten plaatsen, maar je kunt het ook prima zelf doen. Het laten plaatsen van een gietvloer brengt namelijk hoge kosten met zich mee. Of je nu een handige harry of een wat minder ervaren doe-het-zelver bent: met het volgen van een duidelijke handleiding kan iedereen zelf een gietvloer aanbrengen. 

Verschillende soorten gietvloeren

Als je graag een gietvloer in je woning wilt hebben liggen, raden we je aan om van tevoren voldoende research te doen. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren en het is belangrijk dat je de soort kiest die het beste bij jouw levensstijl past. 

  • Polyurethaan gietvloer

Polyurethaan gietvloeren zijn speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in woonhuizen. De vloer is redelijk dun en kan daarom worden geplaatst over de bestaande vloer. Het materiaal is licht elastisch en voelt zacht aan. 

  • Betonlook

De betonlook wordt steeds populairder. Als je deze stijl wilt toepassen in je woning, kun je voor een betonlook gietvloer kiezen. Deze heeft de uitstraling van beton, maar de voordelen van een polyurethaan gietvloer. 

  • Epoxyvloeren

Epoxyvloeren zijn bedoeld voor in de industrie. Epoxy is ijzersterk en kan dan ook veel worden belast. Er is wel een kans dat de vloer begint te scheuren en er is een kans op krasvorming. 

Zelf een gietvloer leggen

Nu je weet wat voor soort gietvloer je in je woning wilt hebben liggen, kan het gehele proces beginnen. Een gietvloer kun je gemakkelijk zelf leggen met de juiste producten. Bij de Epoxywinkel kun je kant-en-klare pakketten aanschaffen. Je geeft de vierkante meters van de ruimte op en vervolgens krijg je een pakket met al het materiaal dat je nodig hebt om een gietvloer te leggen. Dit is niet alleen de makkelijkste optie, maar het is ook nog eens erg voordelig. Natuurlijk krijg je een handleiding bij het pakket en kan je vervolgens stap voor stap aan de slag gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om het materiaal los aan te schaffen of verschillende coatings te bestellen. 

Hier moet je op letten

Voordat je aan de slag gaat, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondergrond. Een gietvloer kan eigenlijk op alle soorten ondergrond worden gegoten. Een betonvloer heeft de voorkeur, maar we snappen dat dit niet altijd mogelijk is. Een tegel of houten vloer kan ook prima dienen als ondergrond. Zorg ervoor dat de vloer vlak, stabiel en goed gereinigd is. Daarnaast zul je een bepaalde werkwijze moeten hanteren als je de gietvloer zelf gaat leggen. Er moet namelijk eerst een primer worden aangebracht en vervolgens kun je verschillende lagen aanbrengen. Houd er rekening mee dat het klusje niet zomaar geklaard is, maar veel tijd en moeite vergt. 

Wat kost het? 

Nu zijn we aangekomen bij een niet geheel onbelangrijk onderwerp: de kosten. Als je een gietvloer zelf gaat aanbrengen, zullen de kosten een stuk lager uitvallen dan wanneer je het laat doen door een aannemer. Een kant-en-klaar gietvloerpakket kun je al voor ongeveer 500 euro aanschaffen. Let er wel op dat je er zelf ook de nodige tijd in moet investeren en bepaalde gereedschappen nodig hebt. 

Als je zelf geen tijd hebt om een gietvloer te plaatsen of zeker wilt weten dat het goed wordt gedaan, kun je de klus laten uitbesteden door een professional. Op goedkope-gietvloeren.nl kun je een indicatie krijgen van de kosten van het laten aanbrengen van een gietvloer. 

Previous «
Next »