• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Hoe verlaag ik zelf de inbraakgevoeligheid van mijn huis.

Hoe verlaag ik zelf de inbraakgevoeligheid van mijn huis.

  • Klusjes
  • januari 19, 2018
  • Comments Off

Hoe kan ik mijn huis beveiligen?

Je ziet het vaak op de reclame, maar je denkt waarschijnlijk altijd: “Zoiets overkomt mij toch niet!”. Helaas, niet is minder waar. Steeds meer inbrekers weten met de simpelste tactieken je huis binnen te komen. Daarom lees je in dit artikel hoe jij de inbraakgevoeligheid van jouw huis kunt verlagen, zo kan jij inbrekers buiten houden!

TIP 1: installeer een alarm

Dankzij dit veilige elektronische systeem weet jij of er inbrekers je huis proberen binnen te komen. Zeker als de sticker op of in de buurt van je deur hangt en op de ramen hangt, zorgt dit voor een lagere inbraakgevoeligheid.

TIP 2: camerabewaking

Door het installeren van camerabewaking, weet jij of er tijdens je afwezigheid inbrekers binnen zijn geweest. Bij de aangifte kan je dan deze beelden tonen, zodat de politie weet wie ze moeten arresteren. Tegenwoordig bestaan er ook applicaties voor op je smartphone, waardoor jij altijd en overal je huis in de gaten kan houden.

TIP 3: de sloten

Heb je al eens goed gekeken naar de inbraakgevoeligheid van je sloten? Door een pasje of zelfs een haarspeld, komen inbrekers snel je huis binnen. Dit kan je voorkomen door een goed slot aan te schaffen voor je ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld voor een slot met meerdere cilinders, waardoor de deur op meerdere plaatsen is verbonden met de deur. Zo maak je het voor inbrekers moeilijker om binnen te komen!

TIP 4: hoe kan je zelf je huis beveiligen?

De voorgaande tips hadden betrekking op de producten die je kunt aanschaffen om de inbraakgevoeligheid van je huis te verminderen. Maar, hoe kan je dan zelf je huis beveiligen?

Een goede eerste manier is om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je waardevolle spullen in een kastje legt, of dat je de gordijnen bijvoorbeeld sluit voor je vertrekt.

Daarnaast kun je ook de inbrekers buiten houden om, voor je vertrekt, een licht aan te laten. Laat bijvoorbeeld het ganglicht aan, zodat het voor inbrekers lijkt alsof er iemand thuis is. En bovendien, kijk eens goed naar je huis. Staat er een vuilniscontainer vlak voor een raam of een schutting? Zorg ervoor dat inbrekers ook niet de gelegenheid krijgen om via een andere weg dan de voordeur binnen te komen.

Previous «
Next »