Kwalificaties voor goede werkschoenen

  • Klusjes
  • januari 18, 2018
  • Comments Off

In welke branche je ook werkzaam bent of welke klus je thuis ook wilt aanpakken, je bent gebaat bij goede beschermende kleding en adequate werkschoenen. Ze zijn ontwikkeld om werken zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Elke bedrijfstak heeft zijn eigen specifieke arbeidsrisico en zowel werkkleding, werkschoenen als persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nodig om deze risico’s tot een minimum te beperken. Werk je als professional, dan zijn ze vaak verplicht en moeten ze aan alle veiligheidseisen voldoen die bij de branche en werkzaamheden voorgeschreven zijn. Werk je als doe-het-zelver, dan is die formele verplichting er in principe niet. Maar waarom zou je risico’s willen nemen? Zeker als je kluswerkzaamheden verricht die anders zijn dan je dagelijkse werk, is de kans dat er iets misgaat net ietsje groter.

Kies werkschoenen die bij je passen

We hoeven maar naar nostalgische beelden te kijken om te zien waar de oer-Hollandse werkschoen, de klomp aan moest voldoen. Hij moest stevig zijn en hard, om verwondingen aan je voeten te voorkomen. In het natte en koude Hollandse klimaat was het ook wel erg handig dat het hout waar klompen van gemaakt werden, van nature zeer goed isoleren tegen koude en vocht. Waren ze goed op maat gemaakt, dan gaven ze ook beslist het nodige draagcomfort. Moderne werkschoenen hebben dezelfde eigenschappen. Ook deze schoenen draag je voor je bescherming, voor de stevigheid en vanwege goede isolerende eigenschappen. Het draagcomfort, vergeleken met de klassieke houten klomp, is echter vele malen hoger.

Veiligheidseisen, per branche verschillend

Als je werkt en werkschoenen draagt, dan wil je ook dat ze zo comfortabel mogelijk zitten. Jij wilt geconcentreerd bezig zijn met je klus en niet afgeleid worden door slecht zittend schoeisel. Veiligheidsschoenen die een online leverancier als Proforto levert, bieden niet alleen adequate bescherming, maar zijn juist zo ontworpen dat ze je ook maximale stevigheid en draagcomfort geven. Als je jouw werkschoenen bij Proforto aanschaft, heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen en diverse maten. Ook zie je per schoen de veiligheidsklasse vermeld. Als je op de website zoekt naar de combinatie veiligheidsklasse en werkschoenen, dan zie je een handig overzicht waaruit duidelijk wordt aan welke formele eisen je werkschoenen moeten voldoen. Zo weet je zeker dat je voor jouw klus altijd de best passende werkschoenen kunt vinden. Met werkschoenen van Proforto werk je op een comfortabele en veilige manier.

Previous «
Next »