• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Hoe kun je een gepaste financiering vinden om jouw verbouwing te betalen?

Hoe kun je een gepaste financiering vinden om jouw verbouwing te betalen?

  • Klusjes
  • december 27, 2020
  • Comments Off
verbouwing financieren

De toenemende problemen veroorzaakt door de verschillende aspecten van klimaatverandering zijn ook jou niet in de koude kleren gaan zitten. Bijna dagelijks wordt je via de media geconfronteerd met de gevolgen die door de opwarmende aarde veroorzaakt worden. Maar je hebt niet de media nodig om je bewust te worden van het feit dat de wereld om je heen veranderd. 

Ook in het dagelijks leven om je heen kun je niet meer ontsnappen aan de soms vergaande gevolgen die klimaatverandering met zich meebrengt. Zo is het sinds mensenheugenis niet meer voorgekomen dat er zo’n langere periode geen sneeuw gevallen is en zijn de steeds warmer wordende zomers een duidelijk teken dat er het nodige aan het veranderen is in de wereld om je heen. 

Je wilt je woning duurzamer maken en wilt bepaalde dingen veranderen

Omdat je hier toch behoorlijk door geraakt wordt, ben je aan het kijken naar de mogelijkheden om jouw woning toch een stuk duurzamer, milieubewuster en energiezuiniger te maken. Vanzelfsprekend probeer je al een steentje bij te dragen door je afval gescheiden in te zamelen, je verlichting niet onnodig aan te laten staan en de deuren en ramen gesloten te houden als je de verwarming aan zet. 

Desondanks wil je nog meer veranderingen doorvoeren om je woning een stuk duurzamer, energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Daarom heb je gedurende de afgelopen tijd een lijstje gemaakt van alle aanpassingen die je graag zou willen realiseren om dit te kunnen verwezenlijken. Je wilt een degelijke verbouwing organiseren, waarbij je meerdere veranderingen kunt doorvoeren om je woning klaar te maken voor een betere toekomst. 

Dubbel glas, goede isolatie en een vloerverwarming behoren tot je wensen

Zo heb je onder meer gepland om in je hele woning dubbel glas aan te brengen. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat je dak op een degelijke wijze wordt geïsoleerd. Je schrok namelijk toen je las dat maar liefst 70% van de warmte via een slecht geïsoleerd dak je woning kan verlaten en je wilt jezelf ervan verzekeren dat dit in de toekomst bij jouw woning niet zal gebeuren. Om het af te maken, wil je kijken naar de mogelijkheden om zowel in je woonkamer, keuken en badkamer vloerverwarming te installeren, aangezien dit een stuk energiezuiniger is dan conventionele verwarming via radiatoren. 

Natuurlijk is de grote vraag hoe je de verbouwing die je voor ogen hebt straks kunt financieren. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties beschikbaar, die zeker als je huiseigenaar bent, helemaal niet zo ontzettend veel geld hoeven te kosten. Het is namelijk mogelijk een speciale persoonlijke lening af te sluiten om een verbouwing te realiseren. Je kunt online een offerte aanvragen, die je vervolgens binnen 24 uur ontvangt. Deze wordt daarnaast voorzien van een kosteloos leenadvies, zodat je er zeker van kunt zijn dat je alle opties duidelijk op een rijtje krijgt. 

Je kunt of een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten

Er zijn een aantal voordelen voor het afsluiten van een persoonlijke lening voor de verbouwing financieren in vergelijking met het uitbreiden van een hypotheek. Zo krijg je als huiseigenaar de eerder genoemde lage rente voor je lening. Deze is bovendien fiscaal aftrekbaar. Daarnaast is het een stuk voordelig om een lening af te sluiten, aangezien je geen kosten hebt voor notaris, advies en taxatie, zoals wel het geval is wanneer je een nieuwe hypotheek afsluit. Bovendien krijg je zodra een lening is goedgekeurd het geld binnen een aantal dagen op je rekening en hoef je niet zoals bij een hypotheek 4-6 weken hoeft te wachten alvorens je je geld ontvangt. Daarnaast kun je ook boetevrij aflossen zoveel je wilt, zodat je de looptijd van je lening kunt verkorten zonder dat dit extra geld hoeft te kosten. 

Een andere optie om een verbouwing te financieren is door een doorlopend krediet aan te vragen. Dit is vooral handig als je niet weet hoeveel geld je verbouwing gaat kosten. In dit geval spreek je van te voren een kredietlimiet af en je kunt tot dat bedrag ongelimiteerd geld opnemen. Vanzelfsprekend betaal je alleen rente over het geleende bedrag. Je maandelijks te betalen termijn is van te voren vastgesteld, maar de looptijd is onzeker omdat de rente variabel is, in tegenstelling tot een persoonlijke lening, waar de rente van te voren is vastgelegd. Het enige nadeel is dat de rente van een doorlopend krediet voor een verbouwing niet fiscaal aftrekbaar is. 

Previous «
Next »