De voordelen van meubelwielen

  • Klusjes
  • april 6, 2022
  • Comments Off
voordelen van meubelwielen

Veel meubels, zoals boekenplanken en kasten, zijn niet mobiel, omdat ze altijd op dezelfde plek staan. Maar voor banken, tafels, stoelen, bureaus en vele andere objecten kan het juist wel handig zijn als deze mobiel zijn. Veel mensen plaatsen meubelwielen, een klein ‘onderstel’ met een wiel, aan de onderkant van meubels om deze mobiel te maken. Hier zijn enkele voordelen van het toevoegen van dergelijke wielen aan meubels.

Meubels gemakkelijk verplaatsen

Door deze meubelwielen toe te voegen aan zwaar meubilair wordt het herschikken en verplaatsen veel gemakkelijker, op die manier kun je in een handomdraai een andere inrichting in huis creëren. Ouderen en kinderen kunnen hierbij helpen door tafels of andere voorwerpen gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Dit kan handig zijn tijdens familiebijeenkomsten, teamvergaderingen of zelfs een pokeravond. Dit verplaatsen kan ook handig zijn om onder de meubels te kunnen vegen, stofzuigen en dweilen. De meeste van dit type wielen hebben vergrendelingsmechanismen om ongewenste bewegingen te beperken, en kunnen met een druk op de voet naar de ontgrendelde positie schakelen.

Om krassen te voorkomen

Proberen om voorwerpen op linoleum of hardhouten vloeren te verplaatsen en geen sporen achter te laten, is geen gemakkelijke taak. Er is een groot aanbod aan verschillende soorten zwenkwielen met verschillende wieltypes om bescherming te bieden aan elk oppervlak waarop je deze verplaatst. Tegel- en hardhouten vloeren vereisen zachtere wieltjes. 

Een modern tintje toevoegen

De meubelwielen zijn er in verschillende vormen, kleuren en ontwerpen om het uiterlijk van elk meubelstuk te verbeteren. Met weinig moeite kun je eenvoudige meubels op deze manier een industriële of postmoderne uitstraling geven. Door ze toe te voegen aan eetkamerstoelen kunnen deze gemakkelijk heen en weer over de vloer rollen.

Wielen op meubels hebben voor- en nadelen. Hoewel het voor ons normaal is om bijvoorbeeld wielen op een bureaustoel te hebben, komen ze niet zo vaak voor bij woonmeubels. Sommigen willen deze wielen niet omdat ze ertoe kunnen leiden dat de vloer beschadigd raakt bij het verplaatsen van het meubel. Met de juiste wielen gebeurt dat echter niet. Meestal hebben meubelwielen een rem zodat het meubel niet beweegt als je het niet wil verplaatsen. Maar voor meubels die zich in een ruimte bevinden die nogal eens van indeling moet veranderen, kan het de oplossing zijn om ze zonder al te veel moeite te verplaatsen. Dit geeft je huis veel meer dynamiek, omdat je de meubels gemakkelijk kunt verplaatsen. Meubelen waarbij het erg praktisch kan zijn om wielen toe te voegen, zijn bijvoorbeeld tafels of sommige grotere stoelen. Maar natuurlijk kun je ook wieltjes op andere meubels zetten, zoals op de bank of de eettafel.

Previous «
Next »