Hoe maak ik mijn bank schoon?

  • Klusjes
  • november 30, 2017
  • Comments Off

Een bank schoonmaken is voor velen niet een alledaags klusje. Toch zal het schoonmaken van een bank toch af en toe eens moeten gebeuren, omdat deze vaak veelvuldig gebruikt wordt. De vraag, hoe maak ik mijn bank schoon?, hangt vooral af van wat voor soort bank je hebt. Er is natuurlijk een verschil in het schoonmaken bank van textiel of schoonmaken bank die van leer is.

Schoonmaken bank textiel

Hoe maak ik mijn bank schoon, als deze van textiel is? Er zijn verschillende middeltjes en manieren om een bank van textiel schoon te maken. Belangrijk is sowieso, om altijd te beginnen met het goed stofzuigen van de bank. Haal eventuele kussens helemaal van de bank en klop deze goed uit. Zuig de gehele bank, tot deze schoon en kruimelvrij is. Een bank schoonmaken van textiel, kan met diverse middeltjes:

Shampoo
Breng onverdund een klodder shampoo op de vlekken, die in de bank aanwezig zijn en masseer met een vochtige doek of spons en dit goed in de vlek. De shampoo zal gaan schuimen. Dit verwijder je met een droge doek. Daarna goed laten drogen en de vlek is verdwenen.

Soda
Soda is een ideaal middeltje, die voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Doe enkele scheppen soda in heet water en laat het goed oplossen. Met een sponsje, gedrenkt in het sodasopje, neem je dan de bank af. Daarna goed laten drogen en de bank is weer lekker fris.

Schoonmaakazijn
De armleuningen van een bank, worden snel grauw. De ideale oplossing hiervoor is schoonmaakazijn. Giet in een plantenspuit, lauw water met schoonmaakazijn in de verhouding, half water, half schoonmaakazijn en spuit daarmee je hele bank in. Dan afnemen met een schone droge doek.

Hoe maak ik mijn bank schoon als deze van leer is?

Ook een leren bank moet je eerst goed stofzuigen. Een leren bank is daarna gemakkelijk schoon te maken met een vochtig microvezeldoekje en bij hardnekkige vlekken een beetje groene zeep. Let op, dat je op leer, nooit teveel en te warm water gebruikt, aangezien je dan kringen op je bank kan krijgen. Afhankelijk van het soort leer, (glad, ruw of suède) zijn er talloze middeltjes verkrijgbaar voor het reinigen van een leren bank. Het hangt een beetje af, van je eigen wensen, welk middeltje je wilt gebruiken, maar gebruik dit soort middeltjes nooit te vaak, maar alleen als periodiek onderhoudsmiddel.

Previous «
Next »