• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Het gebruik van steigerbuizen voor het maken van tuin accessoires

Het gebruik van steigerbuizen voor het maken van tuin accessoires

  • rogier
  • december 16, 2021
  • Comments Off
steigerbuizen voor tuin accessoires

Veel items die in de tuin staan, kun je zelf maken. Denk daarbij aan een loungebank of een tafel. Hout is dan natuurlijk het meest gebruikte materiaal hiervoor, maar wist je dat je dit ook kunt afwisselen met steigerbuizen? Dit geeft het een iets industriëlere sfeer en breekt het hout dat waarschijnlijk sowieso al veel gebruikt is in je tuin. Eigenlijk kun je steigerbuizen voor de meeste producten gebruiken, maar hieronder belichten we er enkele.

Allereerst de voordelen van steigerbuizen voor je op een rijtje:

– gegalvaniseerde en aluminium buizen zijn weersbestendig en blijven lang mooi.

– steigerbuizen zijn sterk en kunnen veel gewicht dragen.

– de buizen worden op maat gezaagd. De buizen kan je gemakkelijk online op maat bestellen.

Dan hieronder enkele buiten projecten waarbij je goed gebruik kunt maken van steigerbuizen:

Het gebruik van steigerbuizen voor tuin accessoires

Een tafel maken met behulp van steigerbuizen

Een tafel is een van de populairste constructies om te maken van steigerbuizen. Je kan je steigerbuis tafel helemaal zelf ontwerpen. De afmetingen, de tafel hoogte en het tafelblad kan je helemaal zelf bepalen. De tafel kan ook met zwenkwielen verrijdbaar worden gemaakt. Doordat de hoogte zelf te bepalen is kan je er bijvoorbeeld ook een statafel of een salontafel van maken. De meeste tafels worden van stalen buizen gemaakt in de buis diameter 42,4mm.

Overkapping met gebruik van steigerbuizen

Een overkapping wordt vaak op maat gemaakt. Met een overkapping zit je droog en met een schaduwdoek kan je er ook lekker koel zitten. Dit is vaak een groot en wat moeilijker project, maar zowel gegalvaniseerd stalen als aluminium buizen zijn hiervoor geschikt. In de meeste gevallen zijn de stalen buizen aan te raden omdat ze sterker zijn en meer gewicht kunnen dragen. Aluminium buizen zijn veerkrachtiger. Voor een overkapping adviseren wij om een buisdiameter van 42,4 mm of groter te kiezen.

Probeer de overspanning nooit langer dan 4 meter te maken om doorbuigen te voorkomen. Als er een langere afstand overbrugt moet worden raden we aan om ondersteuningspunten te plaatsen. Hoe je de buizen het beste kan verankeren is afhankelijk van de ondergrond. Je kan de buizen (min. 70 cm) in de grond plaatsen of een stukje in het beton gieten. Voor een harde ondergrond kan je de buizen met een voetplaat vastzetten.

Loungebank met steigerbuizen

Loungebanken worden vaak in standaard maten aangeboden. Met steigerbuis kan je je eigen loungebank maken die perfect in jouw achtertuin past, zodat je optimaal de ruimte kunt benutten. De steigerbuizen kunnen erg goed tegen allerlei weersinvloeden en blijven na lange tijd buiten staan mooi. Het hout en de kussens kan je zelf naar wens uitzoeken. Voor het hout kan je eventueel voor steigerhout gaan. Om het helemaal compleet te maken kan je er zelfs een bijpassende salontafel bij maken.

Het gebruik van steigerbuizen voor het maken van tuin accessoires

Buitenkeuken

Een buitenkeuken kan heel uitgebreid zijn, bijvoorbeeld met een ingebouwde BBQ of met een BBQ die je er in kan zetten. Daarnaast kan een buitenkeuken ook een soort werkbank zijn waar je gemakkelijk gerechten op kan bereiden en serveren.

In veel gevallen worden er wielen aan toegevoegd, zo kun je de constructie makkelijk verplaatsen.

Heb je niet veel ervaring met klussen? Geen probleem! Veel steigerbuisaanbieders helpen je graag met jouw project en geven je advies. Sommige online webshops bieden zelfs doe-het-zelf bouwpakketten op maat aan. Alle onderdelen zijn al voor je samengesteld en kan je er direct mee aan de slag! 

Previous «
Next »