Zo kies je de beste tegellijm voor jouw klus!

  • Klusjes
  • juli 24, 2023
  • Comments Off
de beste tegellijm

Je gaat binnenkort aan de slag met tegels en nu ben je benieuwd welke tegellijm je nodig hebt? Het is inderdaad belangrijk om de juiste lijm te kiezen. Er zijn diverse soorten tegellijm verkrijgbaar. Kijk vooral naar het soort lijm dat je het beste kunt gebruiken. Heb je voorgemengde pastalijm nodig of is bij jouw klus lijm in poedervorm een betere keus?

Pastalijm direct klaar voor gebruik

Als je dit leest, denk je misschien al te weten welke tegellijm je koopt. Net zo handig als de lijm meteen gebruiksklaar is. Dat is inderdaad het geval met pastalijm. Je hoeft de lijm niet meer zelf te maken met water. Ben je klaar met tegelen en heb je de pot met lijm nog niet leeg, dan bewaar je de rest gewoon. Toch zijn er ook wel nadelen aan pastalijm verbonden. Deze lijm is namelijk een stuk minder sterk dan poederlijm. Wil je dus vloertegels vastlijmen, dan is pastalijm zeker geen handige optie. Een ander nadeel is de prijs. Poederlijm is een heel stuk voordeliger dan pastalijm.

Poederlijm is extra sterk

Ga jij toch voor de sterkere lijm en profiteer je tegelijkertijd van de lagere prijs? Dan moet je wel eerst even zelf aan het werk met de lijm. Je koopt deze tegellijm namelijk als poeder en vervolgens meng je het met water. Deze lijm is uitstekend te gebruiken op wanden, maar dankzij de sterkte zeker ook op vloeren. Ga je aan de gang in natte ruimtes zoals de badkamer, dan is deze poederlijm absoluut de beste keus. Het enige nadeel is dat je de lijm zelf even moet aanmaken, maar verder zijn er dus alleen maar voordelen.

Multifunctionele lijm

Zoek jij toch nog naar een andere lijmsoort voor het tegelen? Dan heb je ook nog de multifunctionele lijm. Het woord vertelt je al dat je deze lijm voor een breed scala aan klussen kunt gebruiken. Kies in dit geval voor de dispersie-tegellijm. Deze is gebruiksklaar, maar er hangt een flink prijskaartje aan. Het grote voordeel is dat je deze lijn werkelijk op alle oppervlaktes kunt toepassen. Of een wand nu extra glad is of dat je op beton wilt lijmen, deze multifunctionele dispersie-tegellijm stelt je zeker niet teleur.

Previous «
Next »