3 manieren om bouwhekken in te zetten

  • Klusjes
  • augustus 22, 2018
  • Comments Off

Er is geen bouwplaats zonder: bouwhekken. Ideaal om een bouwterreinen eenvoudig en toch veilig af te schermen. Ook zie je tegenwoordig dat het vaak gebruikt wordt om aan de buitenwereld te laten zien wat er gebouwd wordt. Bijvoorbeeld door het ophangen van banners/spandoeken. Zo hoeft er niet altijd een compleet bouwbord te worden geplaatst, bijvoorbeeld wanneer er geen ruimte is. Aan de andere kant is het ook mogelijk om juist het bouwterrein volledig af te schermen. Daarvoor zijn anti-inkijk bouwhekzeilen ideaal. Wat u doel ook is, voor elke bouwplaats bieden bouwhekken diverse oplossingen. In deze blog geven wij 3 manieren hoe u bouwhekken in kunt zetten en een aantal tips voor het gebruik ervan.

Bouwhekken als hekwerk om bouwplaats

Bouwhekken worden voornamelijk ingezet als hekwerk om de bouwplaats. Dit dient uiteraard puur ter beveiliging zodat ongevallen, diefstal en vandalisme worden voorkomen. Ongewensten kunnen hierdoor niet zomaar op het terrein aanwezig zijn. Dit is met name op de tijden wanneer niemand op de bouwplaats aanwezig is erg belangrijk. Daar komt bij dat u met bouwhekken ook voorkomt dat ongewensten, wanneer er wel iemand aanwezig is, niet (per ongeluk) op de bouwplaats rond kunnen lopen.

Bouwhekken met spandoeken

Daarnaast zien we dat bouwhekken steeds vaker worden ingezet in combinatie met spandoeken. Zogeheten bouwhekdoeken. In de meeste gevallen zijn er twee redenen waarom hiervoor wordt gekozen. 1) Om te laten zien wat er op het bouwterrein wordt gebouwd en 2) ter reclame van bedrijven en/of evenementen. Met name op druk bezochte plekken in steden zien we deze bouwhekdoeken terug komen. Met de eerste reden kunnen belangstellenden of gewoon langslopende mensen eenvoudig worden geïnformeerd wat er gebouwd wordt. Voor de tweede reden kunnen bouwbedrijven in de meeste gevallen extra inkomsten genereren.

Bouwhekken met anti-inkijkzeilen

Tot slot is er ook de mogelijkheid om juist bouwhekken te plaatsen met anti-inkijkzeilen zodat de bouwplaats wordt afgeschermd. Nieuwsgierigen worden zo hun blikken op de bouwplaats grotendeels ontnomen. Niet alleen ter extra beveiliging, maar ook om ongewenste belangstellenden niet wijzer te maken dan dat ze al zijn.

Laatste tips

Bent u van plan bouwhekken te kopen en in te zetten op een van de bovenstaande beschreven manieren? Dan hebben we nog paar laatste tips waar u rekening mee kunt houden. Vergeet nooit toebehoren aan te schaffen. Denk aan bouwhekvoeten waarmee het hekwerk stevig zal staan. Zonder bouwhekklem kunnen mensen het hekwerk eenvoudig uit de voeten halen, dat is dan ook erg handig om aan te schaffen. Mocht u een ingang willen maken dan valt een bouwhekscharnier of looppoort weer aan te raden. Alles zodat uw hekwerk om de bouwplaats precies wordt zoals u dat wilt. Succes met bouwen!

Previous «
Next »