• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Wat heb je nodig om het dak van je tuinhuis goed waterdicht te maken?

Wat heb je nodig om het dak van je tuinhuis goed waterdicht te maken?

  • Klusjes
  • december 10, 2020
  • Comments Off
zetwerk

Na de regenbui van afgelopen week merkte je een dag later dat er water door het dak van je tuinhuis was gesijpeld. De houten platen waarvan de muur is opgetrokken toonden vochtplekken, zodat je tot de conclusie kwam dat de vochtwerende afwerking van het dak waarschijnlijk had losgelaten, waardoor water via het dak naar binnen kwam. Om dit in de toekomst te voorkomen ben je daarom op zoek gegaan naar verschillende manieren om dit op te lossen. 

Je tuinhuis is natuurlijk niet het allergrootste object. Een nieuw dak er op leggen, zoals bijvoorbeeld het geval zou zijn als je dakkapel lekte, zit er daarom dan ook niet in. Het heeft weinig zin om het dak uit te rusten met dakpannen bijvoorbeeld, want het gewicht daarvan zou misschien nog wel eens nadelige gevolgen kunnen hebben voor de structuur van het tuinhuis. Dat heb je een aantal jaren geleden zelf gebouwd en je bent er niet zeker van of een echt pannendak wel de juiste oplossing is om verdere regen problemen tegen te gaan. 

Het volledig vernieuwen van de dakbedekking garandeert je langer gemak

Het kan echter geen kwaad om eens te kijken naar de mogelijkheden om de dakbedekking van je tuinhuis volledig te vernieuwen. Een aantal jaren geleden heb je de keuze gemaakt om het dak met dakvilt te beleggen en het dak op deze manier bestendig te maken tegen de verschillende weersomstandigheden. Maar ook dit materiaal is natuurlijk aan slijten onderhevig, wat ook goed de oorzaak kan zijn geweest dat er een lekkage is ontstaan. 

Daarom dat je eens verder bent gaan kijken. Vandaag de dag worden voor tuinhuizen, recreatiewoningen en pergola’s vaak bitumen shingles gebruikt. Bitumen shingles zijn gemakkelijk zelf te leggen en zijn daarnaast bijzonder voordelig. Aan de randen wil je vervolgens zetwerk plaatsen, zodat je er zeker van zult zijn dat in de toekomst geen water meer langs de zijkant onder je dakbedekking kan komen en lekkages kan veroorzaken. 

Door op maat gemaakt zetwerk te installeren blijft je dakbedekking op zijn plek

Zetwerk is daarnaast vandaag de dag eenvoudig online te bestellen. Er zijn meerdere soorten leverbaar, maar vanzelfsprekend ben jij op zoek naar eentje waarmee jij je dakrand kunt verstevigen en de dakbedekking goed op het dak kunt vast maken. Op deze manier kun je voorkomen dat water nog langer je tuinhuis binnen dringt, zodat je ongewenste problemen zoals schimmel of houtrot uit de weg kunt gaan. Bovendien krijgt je tuinhuis met een nieuwe dakbedekking, goed afgewerkt met zetwerk, een moderne en goed onderhouden uitstraling.  

Het lijkt je daarom geen verkeerd plan om eens zorgvuldig aan de slag te gaan om je dakbedekking te vernieuwen en de dakranden te verstevigen met degelijk zetwerk. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je de regen voortaan buiten de deur uit en dat je nog vele jaren van je tuinhuis zult kunnen genieten

Previous «
Next »