• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Géén droevige tuin in de winter? Dit moet je doen

Géén droevige tuin in de winter? Dit moet je doen

  • Klusjes
  • november 6, 2017
  • Comments Off

In de herfst en winter ziet de tuin er meestal een stuk minder florissant uit dan in de zomermaanden. Geen zonnetje, een hoop bladeren en een gazon vol rotte plekken. Stoor je je hier aan, en ben je bereid er wat aan te doen? Lees dan wat je niet moet hebben als je ook in de winter een toonbare tuin wilt:

Geen houten tuinset

Neem het liefst kunststof of metalen tuinmeubelen. Die kunnen het beste tegen alle weerstypen. Houten tuinmeubelen gaan na verloop van tijd verweren en trekken algaanslag aan. Zelfs als het hout goed bewerkt is. Heb je kunststof tuinmeubilair of metalen tuinsets? Dan zullen die er tijdens de herfst en winter een stuk mooier bij staan in de tuin dan houten tuinmeubels. Heb je toch houten tuinmeubels? Berg ze dan op in je tuinhok of bedek ze met tuinmeubelhoezen.

Geen echt gras

Echt gras is mooi, natuurlijk en het ruikt lekker in de zomer, als het net gemaaid is. Maar echt gras is eigenlijk alleen mooi wanneer het mooi weer is. Tijdens de herfst en winter heeft het gras het zwaar. Een dik pak bladeren, een flinke laag sneeuw; niet echt bevorderlijk voor de schoonheid van je gazon. De oplossing is natuurlijk om kunstgras te leggen. Het vergt even een investering, maar zorgt er vervolgens voor dat je jarenlang een mooi groen gazon hebt. Oók als koning winter langskomt. Let wel op: ook met kunstgras zul je er niet aan ontkomen om regelmatig met de bladblazer rond te moeten in de tuin!

Geen bloemen

Veel plantensoorten kunnen de winter prima aan, maar veel bloemensoorten kunnen de herfst zelfs al maar slecht hebben. Wil jij dus niet dat je tuin er tijdens de wintermaanden troosteloos bij ligt? Let dan op de “weersbestendigheid” wanneer je planten en bloemen koopt voor in je tuin. Helemaal geen zorgen maken over de weersbestendigheid? Neem dan kunstplanten en kunstbloemen in je tuin.

Previous «
Next »