• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Een woning bouwen in een moderne bouwstijl

Een woning bouwen in een moderne bouwstijl

  • Klusjes
  • januari 11, 2023
  • Comments Off
huis bouwen

Elk huis heeft een bepaalde stijl. Door verbouwingen en nieuwe, eclectische mixen zijn soms twee of meer stijlen aanwezig. Als je zelf een huis gaat bouwen dan heb je volledige controle, waarbij vaak wordt gekozen voor een moderne bouwstijl. Wil jij ook een moderne woning bouwen gaan? Lees dan snel verder voor tips waar je op moet letten!

De fundamenten van moderne architectuur zijn simpel en eenvoudig. De altijd aanwezige filosofie houdt zich aan het idee van vorm volgt functie. Daarom drukken moderne architecten zich uit door eenvoud. Dit leidt vaak tot een onbelemmerd zicht op structurele elementen. Deze architecturale stijl laat vaak de feitelijke structuur en materialen die in het gebouw zijn gebruikt zien, in plaats van ze te versieren of verstoppen. Daarom zijn de meeste moderne ontwerpen doordrenkt met elementen van hout, staal en glas om deze industriële constructiematerialen te laten zien.

Zelf een modern huis bouwen

Het woord ‘modern’ is verbonden met het heden, dus als we het hebben over moderne huizen, bedoelen we vooral huizen die zijn gebouwd volgens de huidige trends. De moderne beweging in de architectuur begon in de eerste decennia van de twintigste eeuw. Het werd geformuleerd als reactie op de te veel gebruikte verouderde stijlen die worden gekenmerkt door uitgebreide versieringen.

Ontwerpers van die tijd zochten naar manieren om architectuur eenvoudiger te maken. Dit resulteerde in innovatieve vormen van bouwen met nieuwe materialen, zoals beton, metaal en glas. Er is momenteel een breed spectrum aan moderne huis ontwerpen. Ze zijn echter allemaal gebouwd op de algemene principes van eenvoud, functionaliteit, elegantie en een gebrek aan versieringen. De allure van een modern huis ligt in de eenvoudige vormgeving.

Eenvoud is de sleutel bij een huis in moderne stijl. Probeer gecompliceerde ontwerpen de baas te blijven door te veel scheidingselementen zoals lange gangen of doorgangen weg te laten. De insteek is om de ruimtes effectief te gebruiken, zodat elk van hen maximaal kan worden benut. Iets wat vaak leidt tot grote, open ruimtes.

Moderne architecten hebben de neiging om hun huis ontwerpen te zien als machines die presteren, en dit is een theorie van onschatbare waarde om toe te passen bij het bouwen van je eigen moderne huis. Bij twijfel, stel jezelf dan de vraag, is de vorm van mijn huis praktisch? Heeft het voldoende natuurlijke verlichting en biedt het privacy op de plaatsen die dat nodig hebben? Vergeet de kleuren niet. Moderne huizen gebruiken neutrale kleuren zoals koel wit, beige, lichtgrijs en crème, maar het is prima om enkele felle of flitsende kleuren te gebruiken, zolang ze het ontwerp maar niet overweldigen.

Previous «
Next »