• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Verschillende manieren om jouw gazon voor te bereiden op de herfst

Verschillende manieren om jouw gazon voor te bereiden op de herfst

  • rogier
  • december 21, 2022
  • Comments Off
manieren om jouw gazon voor te bereiden op de herfst

De meeste mensen gaan ervan uit dat aan het einde van de zomer hun verzorgingstaken wat betreft het gras voorbij zijn. Zij hebben het echter mis. De waarheid is dat de herfst het moment is waarop jouw gazon je het meest nodig heeft. Dat is de beste tijd om het klaar te maken voor de lente. Volg deze vijf stappen en je hebt volgend voorjaar het gezondste gazon dat je ooit hebt gehad als het weer groen begint te worden.

Water

Als het een droge herfst is geweest, zorg er dan voor dat de grond vochtig is om de winter in te gaan. Het is erg belastend voor het wortelstelsel om maanden in kurkdroge grond te blijven. Zelfs als het koel is, verliest de grond nog steeds vocht aan de atmosfeer, alleen niet zo snel als wanneer deze warm is.

Verschillende manieren om jouw gazon voor te bereiden op de herfst

Hark

Laat geen dode bladeren achter op het gazon. Ze bevorderen alleen maar schimmel en verstikken het gras als het volgend voorjaar probeert te groeien. Bovendien is het veel gemakkelijker om ze in de herfst op te harken als ze droog zijn.

Beluchten

Als je zware grond hebt, is de herfst de tijd om te beluchten. Doe het als de grond vochtig is en voordat je gaat bemesten. Door te beluchten wordt de grond losgemaakt, waardoor de wortels zich kunnen verspreiden en zuurstof kan binnendringen.

Bevruchten

Hoewel het gazon bruin begint te worden, zijn de wortels hard aan het werk om voedingsstoffen op te slaan voor de winter en het volgende groei jaar. De herfst is de belangrijkste tijd om te bemesten. Vraagt ​​je je af wanneer je het gazon in de herfst moet bemesten? Zes tot acht weken voor de eerste vorst datum.

jouw gazon voorbereiden op de herfst

Maaien

Stel voor het laatste maaien van het seizoen de maaier in op ongeveer 4 cm en maai het gras kort. Zo voorkom je sneeuwschimmel in je tuin.

Als je je aan bovenstaande tips houdt, zal je gazon er in de lente een stuk beter uitzien en ook sneller groeien dan wanneer je er geen aandacht aan besteed.

Previous «
Next »