Werken met sandwichpanelen

  • Klusjes
  • februari 14, 2023
  • Comments Off
werken met sandwichpanelen

Sandwichpanelen voor daken en wanden vormen een bekledingsmateriaal dat werkt als een thermische isolator. Dankzij het snelle montageproces worden dergelijke panelen in vrijwel elke branche toegepast en worden ze steeds populairder. Geschat wordt dat het bouwen van een gebouw met behulp van sandwichpanelen zelfs 6 maanden sneller kan worden voltooid in vergelijking met gebouwen die worden gebouwd met standaard technologie, zoals metselwerk. Als je met sandwichpanelen gaat werken, dan moet je wel met bepaalde zaken rekening houden en speciaal gereedschap hebben, zoals een vacuümheffer. Lees snel verder als je wil weten hoe je kunt bouwen met sandwichpanelen.

De montage van sandwichpanelen kan in een aantal fasen worden opgedeeld. De eerste is het transporteren van panelen naar de bouwplaats en het lossen daarvan. De panelen kunnen handmatig of met een vorkheftruck worden gelost. Het wordt aanbevolen om vorkheftrucks te gebruiken met verstelbare vorkbreedte – de minimale vorkafstand moet 2 m zijn met een breedte van 1.50 m.

Kwaliteitscontrole van de voltooide constructie

Voorafgaand aan de installatie van panelen, is het noodzakelijk om te controleren of de structuur waarop de sandwichpanelen worden bevestigd, recht is. Zelfs de geringste afwijking in de uitvoering kan leiden tot lekkages bij de voegen tussen panelen, waardoor het zogenaamde “golf effect” ontstaat: de panelen liggen niet op één vlak.

Verwijderen van de beschermfolie

Het is het beste om de folie te verwijderen net voordat je het paneel naar de plaats van installatie transporteert. Het wordt afgeraden om de folie te verwijderen na installatie van het paneel.

Afdichting

Breng voor het bevestigen van het paneel stroken PES-afdichtingstape aan. Het moet aan de structuur worden bevestigd op plaatsen waar het in contact komt met de binnenbekleding van sandwichpanelen. Het gebruik van afdichtingen voorkomt effectief mechanische schade aan de voering.

Het plaatsen van sandwichpanelen

De veiligste en meest aanbevolen montageoplossing is het gebruik van vacuümheffers en -liften voor het transporteren van panelen. Installeer het eerste paneel met behulp van bevestigingsmiddelen die de volledige dikte van het paneel doordringen, tot aan het constructie-element.

Het plaatsen van deur profielen, raamprofielen en dakramen

De montage van deur profielen en raamprofielen, d.w.z. ramen, deuren, poorten, kleine ramen etc., kan daarna beginnen. In het geval van dakpanelen zijn daar ook dakramen bij inbegrepen. De meeste sandwichpanelen kunnen eenvoudig ter plaatse worden verzaagd met behulp van standaard metaalbewerkingsgereedschappen, zoals een decoupeerzaag. Het is niet toegestaan ​​snijgereedschappen voor hoge temperaturen te gebruiken, b.v. haakse slijpers. Dit kan de anti corrosie coating beschadigen.

Previous «
Next »