Een inloopkast maken

  • Klusjes
  • februari 28, 2017
  • Comments Off
Voor sommigen is is een kast niets meer dan een plek om kledij en andere spullen weg te camoufleren. Zo kan een kast kan snel uitgroeien tot een zwart gat gevuld met ontelbare schoenen, oude broeken en andere willekeurige items die er al jaren opgeborgen liggen.
Echter, voor anderen, is een kast een speciale ruimte, ontworpen voor het ordenen, rangschikken en weergeven van al hun favoriete ensembles. Als het groot genoeg is, kan dit een rustige kleed ruimte worden weg van de rest van het huis.
Maar ook kleine en bescheiden kasten kunnen uitgroeien tot een droom en dat vraagt echt geen gigantische hap voor uw budget!
inloopkast maken
Foto: https://nl.pinterest.com/pin/182184747406699702/

Ideeën voor een georganiseerde ruimte

Inloop kasten bieden meer diepte en ruimte dan een traditionele kast en worden vaak gevonden nabij de en zijn geliefd om hun veelzijdigheid en praktische opslag mogelijkheden. Inloop kasten kunnen een paar vierkante meter zijn of zo groot als een suite slaapkamer. Maar voor de extra ruimte wordt aangepakt, moet een stappenplan zorgvuldig overwogen worden!

Organiseren

Een belangrijke stap bij een inloopkast maken, is het ordenen van alle kledij en andere huishoudvoorwerpen. Kleedt de kast of ruimte helemaal uit en ga methodisch door elk item: weggooien, weggeven of houden
U zult versteld staan hoeveel ruimte vrij komt. Met een inloopkast zijn de rekken, lades en boxen ideaal om alles bij te houden en steeds een nette indruk achter te laten.
Want orde , schept rust en duidelijkheid!

Personaliseren

Een inloopkast kunt u volledig vrij inrichten: kies zelf de kleuren of het behang in interessante kleuren.
Leg een gezellig tapijt, een grote spiegel en eventueel een zitbankje!

Belangrijk zijn de verschillende elementen van het decor. Welke houtsoort wordt gebruikt, welke stijl… Ga je voor legplanken of komt er elegant lijstwerk aan elke kast…
Er zijn tal van mogelijkheden, en wie inspiratie zoekt kan zeker terecht bij een ontwerper of schrijnwerker. Kijk hier eens voor meer informatie m.b.t. houten en natuurlijke voorwerpen in de slaapkamer.

Tips voor de aanpak

Het is belangrijk om te beseffen in welke hoeveelheid ruimte u moet werken. Een inloopkast maken vergt nauwkeurige metingen,wat u later veel zorgen bespaart!
Zorg voor voldoende licht. Meestal wordt een inloopkast gemaakt in een kamer zonder vensters!
Online staan heel wat foto’s hoe slim en aantrekkelijke een inloopkast kan gemaakt worden.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/560346378622836103/
Previous «
Next »