• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Welke accessoires heb je nodig als je een boot aanschaft?

Welke accessoires heb je nodig als je een boot aanschaft?

  • Klusjes
  • november 26, 2020
  • Comments Off
accessoires voor kopen van een boot

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een boot te kopen. Niet zo vreemd want wat is er nou fijner dan lekker een dagje op het water te zijn met vrienden of je gezin. Bij het kopen van een boot blijft het echter niet, zo heb je ook bepaalde accessoires nodig zoals een boothoes op maat of reddingsvesten. Heb je voor het eerst een boot gekocht, of denk je er aan één aan te schaffen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je niet direct weet wat je naast de boot nog meer moet aanschaffen. Geen nood, wij helpen je daarbij. Lees verder om te weten te komen wat je nog meer moet aanschaffen als je een boot koopt.

Een boothoes op maat

Een goede boothoes is erg belangrijk, omdat deze je boot beschermt tegen de elementen als die niet gebruikt wordt. Er zijn universele boothoezen, in allerlei maten en vormen, die voor allerlei boten gebruikt kunnen worden. Deze zijn vaak voorgevormd, waardoor ze goed op de boot passen. Je kunt er ook voor kiezen om een boothoes op maat te laten maken, maar dat is uiteraard iets duurder.

Materiaal om de boot vast te leggen

Als je gaat varen, zul je je boot af en toe aanleggen. Goed vastleggen is dan belangrijk. Zorg dan ook voor voor stevige lijnen en eventueel boeien /bolders om de zijkant van de boot te beschermen.

Peddels en pikhaak

Het kan natuurlijk gebeuren dat je buitenboordmotor onverwacht stilvalt en dat je niets meer kunt dan dobberen. Zorg altijd voor peddels aan boord zodat je, wat er ook gebeurt, op eigen kracht naar de kant kunt komen. Het kan ook zo zijn dat je iets uit het water moet opvissen en daar zijn de praktische 2-in-1 peddels met pikhaak erg handig voor!

Reddingsvest voor kinderen

Kinderen aan boord van een boot of in de buurt van water zijn altijd verplicht om een reddingsvest te dragen. Het is belangrijk om een goed reddingsvest te kiezen wat op gewicht wordt gekocht. Bezuinig hier niet op, want het gaat om de veiligheid en je weet nooit wat er kan gebeuren.

Verlichting op een boot

Als je weleens in het donker vaart dan is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het overige scheepvaartverkeer. De ideale oplossing voor sloepen, open boten en kleinere vaartuigen zijn lampen met een 360 graden rondom schijnend super helder wit LED licht. Deze hebben vaak een zuignapvoet waardoor je ze makkelijk en veilig op gladde en vlakke oppervlakken kunt monteren. Met slechts één druk op de hendel ontkoppel je de zuignap om deze op een andere plek op de boot weer vast te zetten.

Previous «
Next »