Zelf een inloopdouche maken

  • Klusjes
  • februari 28, 2017
  • Comments Off
inloopdouche zelf maken

Geef je badkamer een luxe uitstraling met een inloopdouche

Je badkamer een luxe en moderne uitstraling geven? Dan is een inloop douche een heel mooi middel om dit doel te bereiken. Voor de mensen met een beetje kluservaring is het ook niet al te lastig. Ben jij zo iemand? Dan kun je zelf een inloopdouche maken! Lees snel verder om te bekijken waar je rekening mee moet houden bij een inloopdouche maken.

zelf een inloopdouche maken

Zelf een inloopdouche maken? Hier begin je

Allereerst is het belangrijk een goed plan op te stellen. Je moet een compleet beeld hebben van hoe de badkamer er uit moet komen te zien. Op dat moment kun je ervoor kiezen op welke plek je de inloopdouche wil hebben. Ook het kiezen van de juiste plek voor de instap van de douche is belangrijk. In deze stap kies je er ook voor of je gaat werken met hoogteverschil om het water goed weg te laten lopen of dat je bijvoorbeeld gaat kiezen voor gootjes. Handig is om een moodboard te maken om te kijken wat je mooi vind qua materialen, kleuren en sfeer.

Slim is om naar een sanitairzaak te gaan en je hier goed te laten adviseren. Je moet kiezen voor de tegels, gootjes, kraan en douchekop. Ook eventuele accessoires zou je al kunnen shoppen zodat alles goed bij elkaar past en je de luxe uitstraling krijgt waar je naar opzoek bent.

Is al het materiaal compleet? Dan kun je beginnen met de inloopdouche maken. Hiervoor moet je zorgen dat de ruimte goed voorbereid is. Deze moet natuurlijk gestript zijn en klaar voor de bouw van de nieuwe douche. Let er tijdens het smeren, tegelen en ophangen van de sanitaire voorzieningen goed op let dat je waterpas werkt. Ook is het heel belangrijk goed te letten op waar je het water heen wilt hebben. Voeg alles goed en neem de tijd om alles goed te kitten zodat je geen last krijgt van lekken. Zelf een inloopdouche maken heeft echt wel wat expertise nodig en vraag zo nodig dan ook advies.

De laatste stap van zelf een inloopdouche maken is de finishing touch. Het ophangen van een douchekop naar keuze zoals bijvoorbeeld een grote regen of stortdouche en eventueel het ophangen van een rekje voor alle spulletjes die je kwijt wilt in de douche. Pas op! Je kunt nog niet direct douchen, hoe graag je dat ook zou willen. De voegen en de kit moeten goed drogen. Pas na een aantal dagen mag alles weer helemaal nat worden. Wacht hiermee tenminste 48 uur maar liever nog één dagje langer.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/140456082107826244/

Afbeelding 2: https://nl.pinterest.com/pin/465911523930447177/

Previous «
Next »