Een geverfde trap straalt klasse uit

  • rogier
  • maart 16, 2020
  • Comments Off
Tips trap verven

Een pas gestoffeerde trap ziet er netjes uit. De nieuwe bekleding oogt fris en zeker als het professioneel gelegd is, ziet het er strak uit. Een gestoffeerde trap blijft meestal niet mooi. Door het vele gebruik van de trap slijt de stof. Daarnaast komen er vlekken in die er niet meer uit gaan. Met een geverfde trap heb je dit soort problemen niet. Je kunt bij bij schilderklusjes er altijd voor kiezen om zelf te schilderen of het uit te besteden. Als je de juiste verf gebruikt en het professioneel aanbrengt kun je het makkelijk zelf doen en heb je er jaren geen omkijken meer naar. Als je hebt besloten om voor een geverfde trap te gaan, kom je op de vraag: hoe verf ik mijn trap? Een trap verven is goed mogelijk. Lees onderstaande tips om tot een goed resultaat te komen.

Tips trap verven: goed schoonmaken

Voordat je kunt beginnen met de trap verven, moet je de trap goed schoonmaken. Bij een gestoffeerde trap, moet je allereerst de bekleding verwijderen. Daarna moet je alle lijmresten en eventuele nietjes van de trap halen. Met name de lijmresten kunnen hardnekkig zijn. Er zijn speciale oplosmiddelen voor verkrijgbaar. Hiermee werken kan gevaarlijk zijn. Zorg er dus voor dat je van tevoren goed op de hoogte bent hoe je het moet gebruiken. Als de trap al geverfd is, dan kan het genoeg zijn om de trap een keertje goed te schuren. Heb je een trap die al een paar keer overgeschilderd is, dan zul je wat langer moeten schuren. Soms kun je een verf afbijtmiddel gebruiken. Lees ook hier goed de gebruiksaanwijzing voordat je begint! Als alles van de trap af is, kun je de trap ontvetten en ben je klaar om met verven te beginnen.

de trap verven

Tips trap verven: hoe breng je de verf aan?

Hoe verf ik mijn trap? Als de trap schoon, kaal en ontvet is, kun je de grondverf aanbrengen. Als de trap tijdens het verven nog gebruikt moet worden, verf dan de treden om en om. Zo houd je altijd de helft van de treden over om te gebruiken. Leg een klein voorwerp op de traptreden die je kunt gebruiken en licht je gezinsleden in. Let extra op met huisdieren. De hond of kat heeft geen boodschap aan natte verf en voor je het weet heb je overal kleine witte pootafdrukken door je huis. Als alle treden in de grondverf zitten, kun je de lak aanbrengen. Ook hier verf je de treden weer om en om, markeer je de bruikbare treden en houd je alle huisdieren weg van de trap. Afhankelijk van het type trap kun je ook een verspuit gebruiken, hoewel deze vaak beter geschikt is voor grotere oppervlakken. Zorg ervoor dat je verf gebruikt die speciaal bedoeld is om op een trap aan te brengen. Dit soort verf wordt extra hard en kan zwaarder belast worden dan normale lakverf. Voordat je op de treden gaat lopen, kun je de verf het beste 24 uur laten uitharden.

Previous «
Next »