Wat kun je allemaal met kabelbinders doen? Soorten en meerwaarde

  • Klusjes
  • maart 14, 2020
  • Comments Off
kabelbinders

Kabelbinders als verbindingsmateriaal is in allerlei soorten en varianten verkrijgbaar. Kabelbinders staan in de volksmond beter bekend als tyraps of tie-wraps en worden ook wel eens aangeduid als bind- of sjorbandje, kabelbinder, bundelbandje of coissonbinder. Wat is precies het praktische nut van deze accessoires? Hoe werkt een kabelbinder en wat is de meerwaarde hiervan?

Het praktische nut van kabelbinders

Kabelbinders of tie-wraps heeft iedere professionele klusser, bouwvakker maar ook particuliere doe-het-zelvers wel in zijn gereedschapskist of bergruimte in de schuur liggen. Logisch, want kabelbinders zijn erg handig en praktisch als je snel iets moet vastzetten of verbinden. Een tie-wrap bestaat uit een kunststof of metalen bandje met daarop ribbels, die je strak kunt trekken. Datgene wat je afklemt zit daarna muurvast. Sjorbandjes kun je goed gebruiken om bijvoorbeeld een serie kabels netjes te verbinden, maar ook om een fietsmand voor op de fiets vast te sjorren. Ook buizen, allerlei soorten bedrading en materialen kun je met tyraps razendsnel strak vastzetten. Ideaal toch? Naast deze meerwaarde heeft de kabelbinder nog andere extra’s die deze accessoire onmisbaar maken voor klussers, doe-het-zelvers en feitelijk iedereen die werkzaam is in de bouwsector.

En vergeet deze pluspunten niet!

Wil je de kabels van je bromfiets, elektrische fiets of scooter netjes verbinden? Dan kun je gebruikmaken van roestvrij stalen kabelbinders. Deze hebben als belangrijk pluspunt het feit dat ze niet roesten en dus goed bestand zijn tegen allerlei soorten weer en neerslag. Een ander belangrijk pluspunt is de draagkracht van polyester of aluminium sjorbandjes. Een paar bandjes kunnen gemiddeld van 0 tot wel 20 kilogram draagkracht hebben. In de derde plaats is het fijn dat je veel keuze hebt als je trekbandjes zoekt. Tie wraps zijn verkrijgbaar in allerlei lengtes en diktes, dus voor elke verbindingsklus is er wel een kabelbinder op maat te vinden. Ten slotte is een aantrekkelijk kenmerk van de kabelbinder het feit dat deze erg goedkoop zijn. Zeker als je een set tie wraps in grote hoeveelheden koopt, ben je erg voordelig uit.

Kies voor meerdere kleuren tie wraps

Ten slotte nog deze tip: als je tie wraps gaat aanschaffen, kies dan voor variatie qua lengte, dikte en kleuren. Zo kun je altijd voor de beste en mooiste afwerking gaan. Wanneer je bijvoorbeeld kabels gaat verbinden, is het visueel mooi om voor trekbandjes te kiezen die dezelfde kleur als de kabels hebben. Dan vallen de kabelverbinders namelijk niet op!

Previous «
Next »