• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Muren verven gaat een stuk efficiënter met een verfspuit

Muren verven gaat een stuk efficiënter met een verfspuit

  • rogier
  • juli 12, 2019
  • Comments Off
muren verven met een verfspuit

Een mooi egaal resultaat

Het plafond en de muren verven met een verfspuit is niet moeilijk. Het aanbrengen van muurverf met een verfspuit gaat zelfs gemakkelijk. En wanneer het verfspuiten goed gaat, is het resultaat perfect, want er zijn geen strepen of aanzetten van kwast of roller te zien. Een verfspuit heeft alleen een hendeltje wat ingedrukt hoeft te worden, en de verf verdeelt zich egaal over het oppervlak. Muren schilderen met een verfspuit is daarom absoluut de moeite waard. De muurverf kan met het verfspuitapparaat ook redelijk dik worden aangebracht, zodat de schilderklus in één keer klaar is.

Tachtig procent is het voorwerk

Muren verven met een verfspuitmachine is niet iets waar zomaar aan begonnen kan worden. Er is altijd een spuitnevel, en daarom is het bedekken en afplakken van alles wat niet geschilderd hoeft te worden noodzakelijk. Wanneer alles goed is afgeplakt met bouwfolie en schilderplakband, kan de verfspuit worden aangezet. Oppassen met machines en de instructies goed lezen is belangrijk, want het resultaat kan er alleen maar beter door worden. Voordat er begonnen wordt even oefenen met de verfspuit op een stuk karton, is altijd goed.

Welke verfspuit?

Er bestaan veel soorten verfspuiten. Muren verven met een verfspuit is niet iets voor het kleinste apparaat wat er bestaat. Er bestaan verfspuiten met een vulbeker, maar er zijn ook verfspuitmachines, waar een slang in de emmer met latex kan worden gestoken. De verfspuiten met een vulbeker zijn handig voor meubels. Maar de muren verven moet redelijk snel gebeuren, en dan is het alleen maar prettig als er voldoende verfaanvoer is. Er bestaan verfspuiten die werken op lucht, en zonder toevoer van lucht. Het is zeker de moeite waard om het aanbod een goed te bekijken.

De juiste muurverf

Muren verven met een verfspuit moet wel met de juiste latex muurverf gebeuren. Het gaat vooral om de dikte van de muurverf. Er bestaan kant en klare bussen met spuitverf, waar zo de aanvoerslang in kan worden aangebracht. Ook zijn er bepaalde mengverhoudingen om de muurverf te verdunnen met water, zodat de machine deze gemakkelijk kan verwerken. Dit is niet moeilijk om te doen en de instructies van de verfspuit en de verf geven dit zeker aan. Muren spuiten met de verfspuit is mooi, efficiënt en gemakkelijk.

Previous «
Next »