Kruipruimte isoleren: Methoden en kosten

  • Klusjes
  • januari 7, 2022
  • Comments Off
kruipruimte isolatie

Kruipruimte isoleren

In de tijd waarin we leven, waarbij we goed om het milieu moeten denken en de stijgende energiekosten, is het verstandig om te kijken naar het isoleren van het huis. Wanneer men denkt aan isolatie, is vaak het eerste wat opkomt de kruipruimte. Isoleren begint namelijk onder in het huis om vervolgens isolatie uit te breiden.

Kruipruimte

Als je denkt aan isolatie van de vloeren, dan begin je met vloerisolatie kruipruimte. Het soort vloer in jouw huis op de begane grond speelt een rol bij het kiezen van de juiste isolatiematerialen. Heb je namelijk een betonnen vloer op de begane grond, dan kun je kiezen om de kruipruimte te isoleren door middel van bodemisolatie of isolatie tegen het plafond van de ruimte. Indien de kruipruimte veel vocht heeft, is het beter om de bodem te isoleren om dit tegen te gaan. Ook wanneer de kruipruimte laag is, komt isolatie het beste tot zijn recht via de bodem. Isolatie geschied door middel van het gebruiken van isolatieparels of schelpen. De materialen voor plafondbekleding van de ruimte wordt vaak de spuitisolatie (PUR schuim) ingezet.
Wanneer sprake is van een houten vloer op de begane grond in jouw huis, dan kies je voor vloerisolatie in de kruipruimte zonder bodemisolatie. Deze laatste creëert een luchtlaag tussen het isolatiemateriaal en de houten vloer, waardoor aanwezig vocht het hout aan kan tasten. Wel is het raadzaam om de vloerisolatie te combineren met bodemfolie voor het beste resultaat. De materiaalkeuze waaraan je moet denken zijn glaswol, folies voor vloerisolatie en dampopen spuitisolatie middelen.

Kosten

Wanneer je de kruipruimte wilt isoleren, brengt dit uiteraard kosten met zich mee die kunnen verschillen per leverancier en materiaalgebruik. Ga je voor bodemisolatie of isolatie tegen het plafond in de ruimte omdat sprake is van een betonnen vloer op de begane grond van jouw huis? Dan ben je ongeveer tussen de € 15 en € 50,- kwijt per m². Hierbij gaat het om de plaatsing van het materiaal alsmede het materiaal zelf. Prijzen zijn gebaseerd op exclusief btw bedragen. Is sprake van een houten vloer op de begane grond van jouw huis? Dan kun je bedragen tussen de € 15 en € 35 verwachten per m². Alle prijzen zijn uiteraard gebaseerd op de oppervlakte van de kruipruimte.
Je dient wel rekening te houden met het soort materiaal dat wordt gebruikt. Materialen zoals PUR isolatie schuim en Icynene voor de vloerisolatie kruipruimte zijn vrij prijzig. Als je bodem isolatie wilt hebben, dan zijn de schelpen isolatie materialen duurder dan als je gaat voor de EPS parels.

Previous «
Next »