5 redenen om voor dakisolatie te gaan

  • Klusjes
  • december 18, 2017
  • Comments Off

Wil jij iets doen aan je onnodig torenhoge energierekening? Een goede manier om te besparen is door dakisolatie te laten plaatsen. Wist je dat tot wel 30% van de warmte via het dak zonder isolatie verloren gaat? Zonde, de warmte stijgt op en zo blijf je stoken. Bekijk hier de fijne voordelen van dakisolatie.

Relatief goedkope manier van isoleren

Je kan de binnenkant van je dak laten isoleren of de buitenkant. Is het moment daar om je dakpannen te vervangen, kies dan direct voor het laten isoleren van je complete dak. Is je dakbedekking nog in prima staat, laat dan de binnenwanden isoleren. Dit laatste is een van de voordeligste vormen van isolatie aan je woning en vaak al binnen een dag klaar.

Lagere energierekening

Het soort dakbedekking dat je hebt maak niet, door dakisolatie gaat je energierekening omlaag. Gemiddeld zeggen ze dat de besparing op je energierekening tot wel 30% kan oplopen wat neerkomt op gemiddeld € 500 per jaar. Door deze besparing ga je de gemaakte kosten voor dakisolatie terugverdienen binnen 5 tot 7 jaar. Dit is een veel hoger rendement dan wat je tegenwoordig op je spaarrekening krijgt.

Meer wooncomfort

Geen tocht meer, de kamer is veel sneller en gelijkmatiger warm. Dit merk je in de gehele woning, maar zeker als je de zolder gebruikt als leefruimte is het daar vele malen aangenamer. In de winter is het er warmer en in de zomer juist koeler. Daarnaast is je woning ook minder vochtig en een stuk minder gehorig.

Waardestijging van je huis

Door je huis te isoleren stijgt je energielabel en hoe beter je energielabel is, hoe hoger de waarde van je huis. Ga jij uiteindelijk je huis verkopen, dan kan je meer vragen als je over energielabel A of B beschikt. Er zijn diverse onderzoeken gedaan die uitwijzen dat mensen met een hoog energielabel hun huis eerder verkopen voor een hogere prijs dan mensen die het huis verkopen met een laag energielabel.

Goed voor het milieu

Tot slot is het ook fijn om een betere toekomst voor je nageslacht achter te laten. Door dakisolatie ga je energiezuinig stoken en dat zorgt voor minder gebruik van brandstoffen en minder CO2-uitstoot.

 

Previous «
Next »