• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen

Tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen

  • Klusjes
  • december 16, 2017
  • Comments Off

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gevonden. Ontzettend leuk, maar het kan ook een spannende tijd met zich mee brengen waarin je een hoop moet regelen. Om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, is een goede organisatie en voorbereiding belangrijk. Met deze tips ben je goed voorbereid op je verhuizing!

Tip 1: Maak een planning
Begin met een overzichtelijke planning en stel jezelf hiervoor een aantal vragen. Wanneer is de verhuizing? Wat moet er nog gedaan worden in het nieuwe huis? Wanneer komen er schilders of andere klusjesmannen over de vloer? Wanneer krijg je de sleutel en wanneer moet je de sleutel van je huidige woning inleveren?

Maak je planning zo gedetailleerd mogelijk, zodat je geen belangrijke data mist. Teken de planning uit voor een duidelijk overzicht, om overlap tussen de verschillende werkzaamheden te voorkomen. 

Tip 2: Maak een checklist
Maak voor de verhuizing een checklist met alle zaken die je moet regelen, zodat je niets vergeet. Denk hierbij aan het aanvragen van dingen als televisie en internet, het regelen van een energiemaatschappij, het opzeggen van de huur van je huidige woonruimte en het regelen van voldoende inpakmateriaal en hulp. 

Werk de checklist bij wanneer je iets nieuws te binnen schiet of wanneer iets gedaan is en denk aan levertijden. Een internetabonnement voor je nieuwe woning bijvoorbeeld, kan al gauw een aantal weken duren. Laat ook iemand anders naar je checklist kijken, voor het geval je iets belangrijks over het hoofd ziet.

Tip 3: Beginnen niet te snel met inpakken
Waarschijnlijk wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen met inpakken en opruimen. Het meest handig is echter om niet al te lang voor de verhuizing in te pakken. Pak alleen de dingen in die je tot aan de verhuizing echt niet meer nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je iets toch nodig hebt en dit in de ingepakte dozen moet gaan opzoeken.

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt wordt er een schatting gemaakt van het aantal dozen dat je nodig hebt om alles in je huis in te pakken. Vraag ook of je verpakkingsmateriaal en verhuisdekens kunt krijgen om breekbare en kwetsbare spullen te beschermen. Verhuisbedrijven kunnen al je spullen eventueel ook voor je inpakken.

Tip 4: Verhuis belangrijke spullen zelf
Het is handig om tijdens een verhuizing de belangrijkste spullen in een aparte doos of tas te stoppen en deze bij je te houden of in je auto te leggen. Denk hierbij aan je legitimatiebewijs, geld, medicijnen, je laptop(s), opladers van mobiele telefoons en je belangrijkste administratie. Ook is het altijd goed om alle belangrijke documenten zoals een huurcontract of je hypotheekpapieren bij de hand te houden. 

Tip 5: Sla je spullen voor de verhuizing op in een opslagruimte
Kun je vanuit je huidige woning niet meteen door naar je nieuwe huis? Huur dan een opslagruimte om je spullen tijdelijk in op te slaan. Voor een klein bedrag kun je al tijdelijk een opslagruimte huren die groot genoeg is om een kleine inboedel in dozen in kwijt te kunnen.

Previous «
Next »