• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Het afwerken van beton? Dit zijn de voordelen van een vlindermachine

Het afwerken van beton? Dit zijn de voordelen van een vlindermachine

  • Klusjes
  • juli 30, 2021
  • Comments Off
vlindermachine

Het leggen van een betonvloer is natuurlijk niks zonder een goede afwerking. Tijdens het uitharden van het beton, wordt hij bewerkt met een vlindermachine. Maar wat zijn nu de voordelen van deze vlindermachine en waarom is dit altijd een goede keuze? In dit blog bericht vertellen we je hier graag meer over. 

Eenvoudig en veilig het beton afwerken

Een van de grootste voordelen van een vlindermachine is dat het beton veilig en eenvoudig afgewerkt wordt. Daarnaast zijn deze machines erg licht, maar zeer krachtig. Door de hoge kwaliteit staal in combinatie met een optimale slijtweerstand, wordt een zeer lange levensduur gegarandeerd. Een vlindermachine zorgt er dan ook voor dat de betonvloer extra lang mee gaat en hij niet voor grote problemen komt te staan. De machine is dan ook een zeer goede investering als je vaker een betonvloer plaatst!

Naadloos beton dat slijtvast is

Door het vlinderen van het beton met een vlindermachine, verhoog je de sterkte van het beton. Hierdoor wordt het beton naadloos en slijtvast. Er zal dan ook geen vuil tussen het beton kunnen gaan zitten. Door het vlinderen wordt de toplaag van het beton extra hard. Hierdoor wordt hij dan ook direct slijtvast. Zorg er wel voor dat u onderhoud blijft plegen aan de betonvloer om zo te voorkomen dat hij zijn kracht verliest.

Het schuren van de betonvloer

Met de machine wordt de bovenlaag van de betonvloer als het ware open gesneden. Dit zorgt ervoor dat de vloer ingestrooid kan worden met slijtvast materiaal. Hierdoor wordt het slijtvaste materiaal in de toplaag van het beton ingedraaid. De vloer moet vervolgens weer drogen zodat de structuur fijn wordt. Daarna kunnen we de vloer schuren en is hij klaar voor gebruik! Ben je bezig met het plaatsen van een betonvloer? Zorg er dan ook voor dat hij op een juiste manier afgewerkt wordt!

Previous «
Next »