• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Zonwering montagehandleiding voor de klusjesman!

Zonwering montagehandleiding voor de klusjesman!

  • Klusjes
  • september 13, 2019
  • Comments Off

Wil jij jouw eigen zonwering gaan monteren? Bekijk dan eens de montagehandleiding van Rolluiken33.nl. De montagehandleiding is zorgvuldig samengesteld zodat een iedere consument de zonwering zelf kan monteren. Wanneer je de montagehandleiding stap voor stap doorneemt, is de montage van de zonwering zo gedaan. Zo bespaar je honderden euro’s aan montagekosten en heb je een verfijnd eindresultaat. Je kunt de montagehandleidingen direct online bekijken en downloaden op Rolluiken33.nl. Bezoek direct online de webwinkel en ga jouw zonwering op maat samenstellen. Kom je er niet helemaal uit? Twijfel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice die je graag helpt met vragen die je hebt over het monteren van jouw zonwering.

Rolluiken monteren

Rolluiken monteren is erg eenvoudig te doen. In 8 stappen heb je het rolluik gemonteerd. Wij leggen je hier kort de 8 stappen uit. Voor een uitgebreide uitleg bekijk je de montagehandleiding van Rolluiken33.nl. 

Stap 1: Aftekenen van montage-gaten

Teken op de geleiders waar je de gaten gaat boren om de geleiders vast te zetten. Per geleider worden deze (afhankelijk van de grootte) op 2-3 plaatsen geplaatst. 

Stap 2: Boren van de montage-gaten in de geleiders

Boren vervolgens exact 13 millimeter vanuit de zijkant de gaatjes.

Stap 3: Rubbers afsnijden

Snij aan de bovenzijde van allebei de geleiders 15 millimeter van de rubber weg. Dit om het vastlopen van de lamel in de inlaatstuk te voorkomen.

Stap 4: Geleiders monteren

Plaats de geleiders tegen de gevel en ga de aantekenpunt markeren op de muur of kozijn. Boor de gaten in de muur en schroef de geleiders vast.

Stap 5: Het gat voor bediening

 Teken nauwkeurig het doorvoer gat –  waar het snoer of band uitkomt – af aan het beide zijde. Let op, dit moet op de exacte dezelfde hoogte zijn. Boor vervolgens het gat voor de muurdoorvoer.

Stap 6: Plaats de kast op de geleiders 

Til de kast van het rolluik op, voer het snoer of band door het doorvoer gat naar binnen, schuif de kapsteunen in de geleiders en controleer de waterpaslevel. 

Stap 7: Afwerken van montage aan buitenkant

Verwijder de beschermfolies, sluit de gaten die je hebt geboord af met de afwerkdopjes en kit de bovenzijde en zijkanten van de kast af.

Stap 8: Afwerken van montage aan binnenkant

Afwerken van de binnenkant is afhankelijk van de bediening die je hebt gekozen. Voor afwerken van een elektrisch rolluik heb je nog een extra handleiding nodig voor de schakelaar of afstandsbediening.
Heb je nog geen rolluiken en wil je deze bestellen? Bekijk dan eens de rolluiken op maat: Rolluiken33.nl. Ook andere zonwering zoals screens kun je bestellen op Rolluiken33.nl. Bekijk ook alle screens van Rolluiken33>>

Previous «
Next »