Schuttingen

  • Klusjes
  • mei 31, 2022
  • Comments Off
houten schutting

Een schutting zorgt voor de erfafscheiding. Door middel van een schutting wordt het duidelijk van wie welk gebied is. In woonwijken zie je vaak dat de schuttingen worden geplaatst met de hele buurt. Een dubbele schutting plaatsen is namelijk zonde van het geld en de ruimte. Door met de buurt samen een schutting te kiezen, krijg je een mooi geheel. Er zijn een aantal verschillende materialen schuttingen verkrijgbaar voor de erfafscheiding. Lees snel verder en ontdek meer over de materialen voor jouw schutting. 

Hout en beton 

De combinatie van hout en beton bij een schutting is veel voorkomend. De schuttingplaten zelf zijn gemaakt van hout en de palen worden gemaakt van beton. De betonnen palen zorgen voor enorme stevigheid van de schutting. Het houten materiaal daarentegen is erg duurzaam. De combinatie van deze twee materialen zorgt ervoor dat de schutting jarenlang mee gaat. De schutting wordt zo opgebouwd dat er geen doorkijk ontstaat. De schuttingen worden veel geplaatst bij tuinafscheiding, maar daarnaast ook bij het afrasteren van een bedrijfs- of schoolplein. 

Bamboe 

Wellicht heb je het nog niet super vaak gezien, maar wij vertellen jou er graag meer over: de bamboe schutting. Bamboe is een plantsoort wat erg snel groeit. Door de weersomstandigheden kan de plant helaas nog niet in Nederland groeien. De plant groeit voornamelijk in de grote delen van Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Het bamboe materiaal is een super sterk materiaal wat niet verteert. De bamboe schuttingen gaan daarom lang mee en hebben een lange levensduur. Een bamboe schutting brengt een gezellige sfeer met zich mee. 

Composiet 

Het materiaal composiet is opgebouwd uit twee elementen, namelijk hout en kunststof. De combinatie van deze twee materialen is erg sterk, milieuvriendelijk en duurzaam. De composieten schutting heeft een lange levensduur en gaat dus jarenlang mee. Bij het kopen van een schutting is het dus van belang dat je goed hebt nagedacht over je keuze. Je doet namelijk jarenlang met de schuttingen en je gaat hem niet onnodig vervangen. De composieten schutting heeft een moderne en strakke uitstraling. Tegenwoordig wordt de composieten schutting veel gebruikt bij de nieuwbouw. Dit komt omdat de donkere kleur van het composiet in goede combinatie staat met een moderne woning. 

Previous «
Next »