Zelf stucen versus laten stucen

  • rogier
  • juni 20, 2019
  • Comments Off
laten stucen

De handen uit de mouwen

Of het nu tijd is geworden om een ruwe muur glad te maken, of om een muur te repareren, het is vaak de beste oplossing om een nieuwe stuclaag aan te brengen. Een stuclaag is een goede basis om een muur verder netjes af te kunnen werken. Maar is zelf stucen mogelijk, of is laten stucen beter? Bijna alles is te leren, maar fysiek moet het wel mogelijk zijn om een muur zelf te stucen. Stucwerk aanbrengen is een zwaar karwei, en moet in een bepaald tempo worden uitgevoerd. Want anders is het resultaat niet mooi.

Leren stucen is handig

Zelf een muur glad kunnen stucen is een machtige ervaring. Het resultaat blijft als het goed is jaren zitten. Leren stucen is het stappenplan volgen, en de juiste materialen gebruiken. De vloer afplakken, het schoon en stofvrij maken, voorstrijken, hoekbeschermers aanbrengen, gips aanmaken, en met reilat en messen de muur netjes afwerken, is allemaal onder de knie te krijgen. En ervaring groeit door gewoon veel te oefenen. Leren om een muur netjes te stucen is zeker mogelijk.

Laten stucen en garanties

Een stucadoor een offerte laten maken om een muur te stucen, is natuurlijk ook een goed idee. Vakmensen hebben meestal een berg ervaring, zodat het geleverde werk kwaliteit uitstraalt. Zelf in actie komen is altijd goed, alleen een vakman heeft een opleiding genoten, en kan daarom snel, net en goed werk afleveren. Een stucadoor zorgt ook voor het afplakken van de vloer, en het afvoeren van het afval. Het is aan ieder persoonlijk om te kiezen voor een stucadoorsbedrijf of om zelf te stucen. De vakman staat niet alleen garant voor vakwerk, maar levert ook bepaalde garanties bij het werk, en dat is ook wat waard.

Het eindresultaat

Leren stucen is handig. De kennis in huis hebben om een muur op te knappen is nooit verkeerd. Het is voor een particulier geen dagelijkse bezigheid, en daarom is het voor de kwaliteit van het werk zeker de moeite waard, om na te denken over het inhuren van een vakman. Zelf stucen is een dankbare klus, maar het eindresultaat moet wel goed blijven, en niet na een aantal maanden gaan afbrokkelen. Goed lezen en oppassen met mengapparaten is natuurlijk een belangrijke tip voor de doe het zelvers.

Previous «
Next »