Transport aan huis

  • Klusjes
  • mei 22, 2018
  • Comments Off

De webshop was bezig aan een noemenswaardige opmars. De producten die te koop werden aangeboden waren divers maar toch uniek in hun soort. Dat positioneerde de shop op een uniek plekje binnen cyberspace, iets waar de eigenaren best wel trots op waren. Mettertijd groeide het aantal producten en eveneens de vraag naar die producten. Een groei in kwaliteit en kwantiteit dus. In eerste instantie was de bezorging van de producten redelijk amateuristisch te noemen. Óf het werd door een van de eigenaren thuisbezorgd als het adres redelijk in de buurt was, óf er werd gebruikgemaakt van de reguliere post. Al met al geen professionele uitstraling dus. Daarom voelde men dat nu het moment was aangebroken voor een nieuw stadium: een eigen bezorgservice. Dat hield in dat men gebruik zou gaan maken van een gespecialiseerde firma in het bezorgen van goederen. 

Transport aan huis door specialisten

Er waren in het verleden wel hier en daar klachten ontvangen over de manier van bezorgen. Soms duurde het te lang voordat men het pakje kreeg, een andere keer was het ronduit een foute bezorging, weer een andere keer kwam het pakje aan in gruzelementen. Enfin, genoeg redenen om over te stappen op de service. Er waren billijke prijsafspraken gemaakt en met vol vertrouwen ging men het partnerschap aan. Met veel grandeur werd ook de melding gemaakt op de site van de interne verandering. Immers, de klant zou niets merken van de hele procedure, in het beste geval zou zijn pakje of pakket eerder aankomen dan verwacht. De entourage was echter wel merkbaar in het aantal orders dat men te verwerken kreeg. De overstap naar de service had een onverwacht een positieve invloed op de algehele omzet en geloof het of niet, de firma moest zich uitbreiden qua ruimte, personeel en noem maar op. En dat allemaal omdat er was gekozen voor een door-to-door oplossing. Gewoonweg ongelooflijk hoe voorspoedig zich dit allemaal had ontwikkeld. 

Besmettelijk

De buren “kregen lucht” van deze welvaartssprong en wilde graag meegenieten van de toevloed. Zij hadden een internetbedrijf in een hele andere sector maar ook zij bezorgden aan huis en ook zij waren nu van plan om het bezorgingsmechanisme te professionaliseren. Dezelfde onderneming werd ingehuurd voor een testbezorging van zo’n 1000 orders en warempel, het resultaat was overweldigend goed. Ook hier moest de zaak behoorlijk worden uitgebreid door de toeloop van exponentieel meer klanten dan voorheen. De “transport aan huis” tactiek had gewerkt!

 

Previous «
Next »