Waarom werklaarzen prettig zijn

  • Klusjes
  • april 23, 2021
  • Comments Off
werklaarzen

Werklaarzen zijn voor sommige beroepsgroepen verplicht, en niet voor niets want ze beschermen je voeten tijdens het werk. De juiste werklaarzen vinden, kan echter lastig zijn. Er is veel keuze en daarnaast zijn er verschillende veiligheidsklassen die vragen om verschillende typen veiligheidslaarzen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Steeds meer keuze in veiligheidslaarzen

De veiligheidslaarzen voor heren en dames zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Daarnaast zijn ze te verkrijgen in allerlei modellen en typen, waardoor je al lang niet meer van die saaie, grote zwarte schoenen ervoor hoeft te kopen. Sterker nog, waar de veiligheid altijd het uitgangspunt is geweest, zien we nu dat stijl ook steeds belangrijker wordt. Uiteraard is die veiligheid nog steeds het meest belangrijk, maar het is ook leuk dat er keuze is in kleur en stijl. Daarnaast heeft elke sector natuurlijk zijn eigen eisen voor een werkschoen. In sommige beroepenvelden zijn de ijzeren neuzen erg belangrijk en bij andere beroepen is het juist weer belangrijk om anti-slip zolen te hebben. 

Werken in de metaalsector

In de metaalsector is het belangrijk dat de veiligheidslaarzen bestand zijn tegen hitte, zeker als je bijvoorbeeld lasser bent. Daarvoor zijn er speciale las werkschoenen. Het dragen van de schoenen kan gevaren door het werken met gevaarlijke machines uitsluiten en afhankelijk van de functie of het beroep kan de normering verschillen. 

Veiligheid in een magazijn

Bij het werken in een magazijn heb je vaak te maken met zware materialen zoals bijvoorbeeld pallets. Om je voeten te beschermen zijn werklaarzen met de normeringen S1, S1p, S2 of S3 verplicht. Het gaat daarbij sowieso om stalen neuzen in de schoenen, maar ook een stevige zool. Daarnaast kan het per werkplek verschillen wat de eisen zijn voor een dergelijke werklaars.

Antislip zool

In de facilitaire sector moeten de schoenen ook een goede stabiliteit bieden. Voor sommige taken is het belangrijk dat de werkschoenen waterdicht en waterafstotend zijn. Een antislipzool is daarnaast ook erg handig, omdat de grond soms nat kan zijn waardoor het glad wordt. Een veiligheidsneus is prettig, omdat die de voet beschermt als er iets op je voet valt.

Werkschoenen zijn er tegenwoordig in allerlei stijlen en met verschillen in de veiligheid die ze bieden. Dit is natuurlijk allemaal wettelijk vastgelegd, dus laat je daarom goed informeren door een specialist. Zij hebben jarenlange ervaring in bedrijfs- en werkkleding en ook online, kunnen zij je erg goed helpen met informatie, pasvormen, etc.

Previous «
Next »