• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Tover je eigen schuur om in een ideale werkplaats

Tover je eigen schuur om in een ideale werkplaats

  • rogier
  • juni 12, 2019
  • Comments Off
schuur ombouwen

Je bent best een handige klusser maar het ontbreekt je aan ruimte om echt ergens aan te werken. In huis heb je geen klusruimte. Je hebt geen garage of hij is zo krap bemeten dat hij zo goed als vol is als je auto er in staat.

Functie van de schuur

Voor je schuur geldt eigenlijk hetzelfde. Hij staat behoorlijk vol met van alles en nog wat. Maar heb je al eens gekeken wat er precies allemaal in staat? Welke spullen gebruik je regelmatig, welke alleen af en toe (bijvoorbeeld in de zomer), welke niet of nauwelijks? Voor je het weet is je schuur een verzamelhok voor allerlei spullen die je niet in huis bewaart. Je schuur ombouwen begint voor jou met opruimen.

Opgeruimd staat netjes

Kam je schuur eens uit. Verkoop of geef weg wat je al jaren niet meer gebruikt. Welke spullen kan je wellicht toch elders (bijvoorbeeld op zolder of in de garage) kwijt? Wat kan je ophangen, zoals fietsen, zodat het geen vloerruimte meer in beslag neemt? Je zal versteld staan wat je met een beetje reorganiseren kunt bereiken. Als je de mogelijkheid hebt om een afdak of overkapping te maken: doen, want daar kan je spullen kwijt die ook prima buiten droog kunnen staan.

Wat een ruimte

Dan blijkt dus dat je wel degelijk een paar vierkante meter hebt om een werkplaats te maken en in te richten. Je schuur ombouwen kan nu beginnen: het wordt tijd om een werkbank te plaatsen. Kies een grootte die past bij de klussen die je denkt te gaan doen of maak een opklapbare werkbank die je na de klus opklapt tegen de muur. Daarmee benut je de ruimte optimaal! Denk aan de juiste werkhoogte van het blad. Je eigen werkplaats maken is al halverwege.

Elektriciteit en licht

Als je nog geen elektriciteit in je schuur hebt, leg die dan op een veilige manier aan. Zorg ook voor goed licht, zodat je ook bij donker weer verder kan met je klussen.

Orde en overzicht

Kies voor een handig opbergsysteem dat weinig plaats inneemt en waarmee je alle gereedschap snel kunt opbergen en terugvinden. Gebruik ook de ruimte onder de werkbank.

Zo zie je maar: je eigen werkplaats maken kan ook in jouw schuur. Veel klusplezier gewenst!

Previous «
Next »