• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Zelf een overkapping maken met polycarbonaat doe je zo!

Zelf een overkapping maken met polycarbonaat doe je zo!

  • Klusjes
  • augustus 23, 2022
  • Comments Off
overkapping maken

Het maken van een overkapping van polycarbonaat platen is niet exclusief voor vakmensen. In deze blog doorlopen we de paar stappen die nodig zijn om een ​​prachtig dak voor bijvoorbeeld jouw terras te bouwen.

Allereerst wilt je de daksteun opmeten. Als je het voor de eerste keer bouwt, overweeg dan om de structuur met gordingen op de juiste afstand te bouwen. Gordingen zijn horizontale balken van hout of metaal. De onderlinge afstand van de gordingen mag niet meer dan 800 mm bedraagt. Houd ook rekening met een helling van minimaal 5°, dit zorgt voor een correcte waterafvoer. Zorg er bovendien voor dat de zijde met UV-bescherming van het polycarbonaat naar de zon is gericht. Dit is de zijde met een zelfklevend etiket of inkjet-markering op de rand.

Controleer de structuur van het frame

Als je polycarbonaat platen koopt, kun je de platen op de exacte lengtemaat van jouw frame kopen. Onthoud dat de lengte zijde de zijde is die de ribben volgt. Zodra je zeker weet dat de plaat de juiste maat heeft, breng je de geventileerde aluminium tape aan op de onderkant van de breedte zijde en de massieve aluminium tape op de bovenkant van de breedte zijde. Nu is het tijd om de eerste plaat op het dak aan te brengen. Zorg ervoor dat de eerste haaks op het huis staat, 90 graden, zodat wanneer je de anderen plaatst, ze mooi volgen.

Zodra je de eerste plaat hebt aangebracht, kun je beginnen met het bevestigen met schroeven. Begin vanuit een hoek en werk je een weg door alleen in de gordingen te schroeven en niet in de spanten. Nadat de eerste plaat is vastgemaakt, kun je het H-profiel aanbrengen. In dit geval gebruik je een polycarbonaat profiel dat gemakkelijk op de juiste lengte van de plaat kan worden gesneden. Breng het gewoon aan op de lengte zijde van de eerste plaat en ga verder met het bevestigen van de tweede polycarbonaat plaat nadat deze aan het H-profiel is toegevoegd.

U-profiel aan boven- en onderzijde

Denk eraan, het polycarbonaat H-profiel moet dus niet aan het frame worden bevestigd.

Als de laatste plaat eenmaal is aangebracht, overweeg dan om het te snijden, zelfs nadat het op de juiste breedte is geïnstalleerd. Breng het U-profiel aan de onderzijde en aan de bovenzijde van de platen aan en je hebt een prachtige overkapping gebouwd voor jouw terras!

Previous «
Next »