• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Waar moet je op letten als je een nieuwe cv ketel gaat kopen?

Waar moet je op letten als je een nieuwe cv ketel gaat kopen?

  • Klusjes
  • augustus 23, 2022
  • Comments Off
cv ketel

Er komt een moment bij elke cv ketel waarop ze meer beginnen te kosten dan ze waard zijn en het onhaalbaar wordt om geld uit te blijven geven aan reparaties. Maar voordat je online gaat en de eerste ketel koopt die je ziet, is het de moeite waard om wat meer te leren over waar je op moet letten bij een nieuwe ketel. Als je CV ketel namelijk aan vervanging toe is, zijn er best wat zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je welke dat zijn!

Het juiste merk kiezen

Bij het kiezen van je nieuwe cv ketel is het belangrijk om een ​​betrouwbaar merk te kiezen. Een manier om een ​​betrouwbaar merk te identificeren, is welke consumenten prijzen ze hebben gewonnen. Dit is een duidelijk teken dat ze betrouwbare ketels produceren. Het laat ook zien dat het merk al een tijdje bestaat, dus als je een garantie van tien jaar hebt, zullen ze er over tien jaar nog steeds zijn, wel zo handig.

We hebben veel nieuwe cv ketel merken zien opduiken en weer verdwijnen. Wees voorzichtig met het merk dat je kiest en let op de garantieduur. Als een fabrikant het prettig vindt om tien jaar garantie te bieden, betekent dat meestal dat hij niet verwacht dat het binnen die tijd kapot gaat. 

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde kosten van een ketelreparatie € 210 zijn, dus het is de moeite waard om voor een betrouwbare ketel te gaan die je minimaal de komende 15 jaar goed van dienst zal zijn. Je kunt uiteraard een paar honderd euro besparen op de initiële aankoopprijs, maar dat is slechts één reparatieklus in de toekomst mocht dat nodig zijn om dat de kwaliteit minder goed is.

Kijk goed naar het vermogen van de cv ketel

Als we het hebben over kW-vermogen bij cv ketels, betekent dit in feite het vermogen van de ketel om het huis van warmte en warm water te voorzien. Hoe groter de woning, hoe meer kW-vermogen je nodig hebt om deze van warmte en warm water te voorzien. 

Een van de dingen waar je rekening mee moet houden, is het feit of je van plan bent om jouw huis in de toekomst uit te breiden of als je van plan bent om de garage of zolder ruimte om te bouwen tot woonruimte. Dit zal namelijk jouw verwarmingsvraag verhogen, waardoor je misschien een grotere ketel wil om dit te compenseren.

Previous «
Next »