• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Een coating aanbrengen over een betonnen vloer: hier moet je op letten

Een coating aanbrengen over een betonnen vloer: hier moet je op letten

  • Klusjes
  • juli 7, 2020
  • Comments Off

In veel bedrijfspanden of werkplaatsen wordt een betonnen vloer gelegd. Dit is een ijzersterke ondergrond die wel tegen een stootje kan. Helaas kan het materiaal snel scheuren en ligt beschadiging op de loer. Door het aanbrengen van een betonvloercoating ontstaat er een praktische vloer met een fraaie uitstraling. Je geniet van de voordelen van een gietvloer, maar voor een lagere prijs. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanbrengen van een vloercoating. 

Verschillende coatings

Elke ruimte is anders en zo is er voor elke ruimte een speciale coating ontwikkeld. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale epoxy vloercoatings voor gietvloeren of vloercoatings voor kunststofvloeren. Betoncoating wordt specifiek gebruikt voor betonnen vloeren. Het is een keiharde toplaag die de vloer goed zal beschermen. Daarnaast is de vloer na het coaten bestand tegen chemicaliën als vocht en zuren. Het is mogelijk om voor een transparante betonvloercoating te kiezen, maar het kan ook in een kleur naar keuze worden aangebracht. Qua kleur en afwerking is er ontzettend veel mogelijk. Zo kun je voor een antislip afwerking kiezen en een bepaald motief aanbrengen. 

Zorg voor een egale ondergrond

Een vloercoating wordt over de bestaande betonnen vloer geplaatst. Zorg ervoor dat de ondergrond egaal is en deze geen kleine uitstulpingen of gaten bevat. Als de coating over een beschadigde vloer wordt geplaatst, kan deze namelijk op sommige plekken veel sneller gaan slijten. Aangezien een coating geen grote laagdikte heeft, zullen de beschadigingen en onregelmatigheden altijd zichtbaar blijven en dit is natuurlijk zonde. 

Als de ondergrond egaal en netjes is gemaakt, is het belangrijk dat je deze goed schoon en stofvrij maakt. Een betonvloercoating wordt pas optimaal aangebracht als het beton stof- en vetvrij is. 

Breng het gelijkmatig aan

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk wordt het toch nog vaak verkeerd gedaan. Je krijgt het mooiste resultaat als de coating gelijkmatig en streepvrij wordt aangebracht. Zorg ervoor dat je kruiselings rolt, dit geeft namelijk het mooiste resultaat. Ook zul je aansluitingen met eerder aangebrachte banen moeten maken als de coating nog nat is. Anders blijven er waarschijnlijk lijnen of strepen zichtbaar. 

De kosten van een betonvloercoating

Nu vraag je je misschien af: wat kost het aanbrengen van een betonvloercoating? De kosten zijn afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. De grootte van jouw bedrijfspand of werkplaats is natuurlijk van belang. In de meeste gevallen geldt: hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met het laten aanbrengen van de coating. Als dit wordt gedaan door een professional brengt dit uiteraard kosten met zich mee. Het is echter mogelijk om de coating zelf aan te brengen met een doe-het-zelf pakket. De kosten zullen logischerwijs lager uitvallen als je de coating zelf plaatst. 

Wil je graag meer weten over de betonvloercoating? Of zit je erover na te denken om een epoxy gietvloer te plaatsen? Op gietvloer-gietvloeren.nl vind je alles wat je moet weten over de verschillende soorten gietvloeren. Daarnaast geven ze je informatie over de veelzijdige vloercoatingen.

Previous «
Next »